Bruce Lee de pe Bahlui

marți, 17 octombrie 2000, 23:00
3 MIN
 Bruce Lee de pe Bahlui

Luni seara, hotelul Orizont a fost gazda unei conferinte de presa in care Constantin Caliman (CS Fujiyama) si Costel Adascalitei (Enpi), presedintii celor doua cluburi iesene de karate cu performante notabile, au prezentat rezultatele obtinute la Campionatele Mondiale de Karate Traditional. Desfasurata intre 12 si 15 octombrie in localitatile italiene Ferrara si Bologna, competitia a adus la start peste 300 de sportivi din 42 de tari. Romania si-a confirmat statutul de forta mondiala, reusind sa cucereasca 5 medalii (1 aur, 3 argint si 1 bronz) si sa se claseze pe locul trei pe natiuni, dupa Italia si Polonia. Satisfactia Iasului este mare, cei 3 sportivi deplasati in Italia, Cornel Musat si Marian Scurtu (Fujiyama) si Irina Simirad (Enpi) contribuind serios la recolta de medalii adusa in tara. Astfel, la fukugo, Musat si-a aparat titlul mondial cucerit in urma cu doi ani in Polonia in timp ce Irina Simirad a luat argintul la kata individual si bronzul cu echipa de kata sincron. Pe linga unele sageti lansate spre DJTS Iasi, acuzata ca nu ajuta mai mult karate-ul iesean, cei doi presedinti s-au declarat foarte satisfacuti de rezultatele obtinute, declarind: "Transferul lui Cornel Musat de la "Budo Braila" si-a aratat imediat eficienta, Cornel reusind sa-si atinga obiectivul propus, de mentinere a suprematiei mondiale la fukugo" (Caliman); "Irina si-a propus cucerirea unui bronz tinind cont ca in urma cu doi ani a luat locul IV, asa ca argintul de la individual a depasit asteptarile. In plus ea a fost singurul sportiv roman din cei 15 participanti care a cucerit doua medalii. Din pacate lipsa statutului de sport olimpic va face ca premiile pentru aceste medalii sa fie simbolice" (Adascalitei).
Un aspect destul de neplacut l-a reprezentat modul in care nationala Romaniei a reusit sa ajunga in Italia, vizele fiind acordate cu mare intirziere si numai dupa interventia ministrului de Externe, Petre Roman. "Pur si simplu, pina nu a intervenit domnul Roman nu ni s-au acordat vizele de intrare in Italia desi si primarul Iasului a vorbit la consulatul italian. Astfel, in loc de marti, asa cum era prevazut, am ajuns joi in Italia, intrind in concurs imediat a doua zi. Firesc, starea de oboseala si lipsa unei minime acomodari a fost resimtita de tot lotul" a spus Irina Simirad.
Cornel Musat, cel care a adus Iasului un titlu de campion mondial, si-a facut o scurta prezentare, la cererea presei. "Am 27 de ani si din 1988 am fost legitimat numai la CS Budo din orasul in care locuiesc, Braila. Am ales sa concurez pentru Fujiyama in primul rind datorita prieteniei cu Costel Caliman dar si datorita unor orgolii brailene care fac ca lucrurile sa nu se aseze normal acolo. Sper sa facem multe lucruri frumoase la Iasi, nefiind probleme daca va trebui sa ne pregatim centralizat pentru ca beneficiez de intelegere la locul de munca care este in cadrul Ministerului de Interne".
Cei care au ajutat la prezentarea sportivilor la un bun nivel in Italia au fost pe linga Primaria Iasi, Pitti Intertrading, Polirom, Extendo, Spontan (pentru sportivii de la Fujiyama), Fundatia pentru Tineret, IGS, Exclusiv Media, Panther ’93, AB Plus si Grup XL Company (Enpi). (Ovidiu MINEA)

Comentarii