Brutus la patrat

luni, 02 noiembrie 2009, 00:41
5 MIN
 Brutus la patrat

Poli: Marc – Mihajlov, Ad. Ilie (’65 – Buta), L. Munteanu, Pecnik (’46 – Costache) – Ignatov, Straton, Bratu – Bujor (’61 – Miclea), Balde, Cr. Constantin. Antrenor: Petre Grigoras.

Dinamo: Dolha – Scarlatache, L. Goian, Moti, Pulhac – Torje, Bostina (’71 – Rus), N’Doye, Ad. Cristea – Cl. Niculescu (’59 – Alexe), And. Cristea (’80 – Zicu). Antrenor: Cornel Talnar.

Cartonase galbene: Pecnik (’36), Ilie (’58), Bratu (’75) – Scarlatache (’77), Dolha (‘90^1).

Arbitri: Al. Deaconu (Bucuresti); Dr. Iliescu (Craiova), Ed. Cringasu (Ploiesti).

0-1, min. 19: Torje scapa pe dreapta, ii paseaza lui Andrei Cristea, care inscrie lejer, din careul mic;

1-1, min. 28: Ignatov, cu un sut plasat de la 18 metri, dupa un corner de pe dreapta;

1-2, min. 58: Torje centreaza de pe dreapta, mingea se plimba prin careu, il gaseste pe Adrian Cristea singur, ex-ieseanul inscriind lejer;

1-3, min. 63: Alexe ii ia fata lui L. Munteanu, centreaza in fata portii, de unde Andrei Cristea reia in plasa.

Plin de incredere chiar si dupa ultimele trei esecuri consecutive, Grigoras nu a abdicat de la principiile sale ofensive chiar daca nu a putut conta pe aproape jumatate de echipa iar in fata a avut o echipa blindata de fotbalisti, nu de jucatori de fotbal. Drept urmare, Poli a avut mai mereu initiativa in prima repriza in care, desi au lipsit fazele de poarta, s-a jucat un fotbal placut, ritmat. Dupa un sfert de ora de analiza, sutul lui N’Doye (’16 – peste poarta) a anuntat deschiderea scorului, ce a aparut dupa trei minute, in urma unei faze in care Pecnik si-a etalat iarasi limitele. Iasul nu a cazut, egalarea semnata de Ignatov fiind logica dupa aspectul unui act care s-a incheiat cu suturile lui Niculescu (’43) si Ignatov (’45). Ca de obicei in ultima perioada, Iasul pierde din turatie in startul actului secund, lovitura de cap a lui Moti (’52 – peste poarta) fiind urmata de dubla Cristea, Adrian – Andrei, aparuta pe fondul unor erori defensive incredibile, care avea sa decida soarta jocului. Asta si pentru ca imediat dupa ce s-a facut 1-3, Politehnica a ratat prilejul de a reintra in joc, Straton (’65 – bara, cu capul, din 6 metri), Balde si Ignatov (min. 68 – dupa o gafa a lui Moti) au irosit ocazii incredibile. Odata pierdut trenul revenirii, gazdele au cazut, finalul apartinind oaspetilor, Ad. Cristea (’79), N’Doye (’85) si Alexe (’90) trecind pe linga golul ce ar fi adus umilirea Politehnicii. Iasul bifeaza astfel un nou esec si frisoanele incep sa apara in Copou.

 

Andrei – ovationat, Adrian – huiduit

Bacauan la origine, Andrei Cristea, care a jucat in ultimele doua retururi la Poli, a fost aplaudat la scena deschisa atit la inceputul meciului cit si in momentul schimbarii, el salutind intii galeria Politehnicii, apoi pe cea a lui Dinamo! Atacantul, care nu a schitat nici un gest de bucurie cind a inscris cele doua goluri, in semn de respect pentru Iasi, a spus la final ca este extrem de fericit ca iesenii nu l-au uitat, atacantul exprimindu-si speranta ca Poli se va salva de la retrogradare si in acest an. In schimb, un alt fost jucator al "alb-albastrilor", Adrian Cristea, ce e iesean get-beget, a fost huiduit aproape in permanenta. Ultimul a fost asteptat de parinti la sfirsitul partidei, el neprimind permisiunea de a merge acasa.

Bersnjak, exilat la Poli II

^ In dimineata partidei, la Antena 1 Iasi, Grigoras a laudat atitudinea jucatorilor sai: "Desi nu si-au mai luat salariile de aproape trei luni, nici unul nu a pus infringerile din ultima perioada pe seama dificultatilor financiare". ^ Nici un actionar al oaspetilor nu a fost prezent in Copou. Absent a fost si directorul tehnic, Cornel Dinu, care este racit. ^ Meciul a fost supervizat de Valentin Alexandru. ^ Golul gazdelor a stirnit controverse, mai multi fosti arbitri sustinind ca acesta trebuia anulat, L. Munteanu fiind in ofsaid in momentul sutului lui Ignatov. ^ Grigoras a anuntat ca Bersnjak a fost retrogradat la echipa a doua. "Simbata, cind s-a culcat, nu avea nimic. La stadion, la antrenamentul din dimineata partidei, a spus ca-l doare capul, pentru ca a racit. Am descoperit insa ca el venise din cantonament cu bagajul deja facut pentru a pleca acasa! Cind a vazut ca mi-am dat seama ce a vrut sa faca, dupa jumatate de ora mi-a spus ca si-a revenit. Am decis insa sa-l las in afara lotului. Pentru mine, acest jucator, care am inteles ca este foarte bine platit, nu mai exista. De miine se va pregati la echipa a doua, pentru ca eu nu pot sa accept o asemenea atitudine" a povestit tehnicianul. ^ Ilie a fost inlocuit din cauza unei accidentari.

 

 

Ce-au spus tehnicienii?

Petre Grigoras: "Nu am cuvinte! Acum, la cald, ma gindesc ca fie nu ma pliez eu pe echipa, fie nu se pliaza jucatorii pe stilul meu. In acest moment, nu stiu ce solutii sa aplic! Situatia se agraveaza. Din pacate, desi eram foarte increzator in acest meci, am pierdut iarasi ca urmare a incasarii unor goluri copilaresti, pe care nici nu am cum sa le comentez. La prima actiune a lor din prima repriza am luat gol, la fel intimplindu-se si in repriza a doua, cind oaspetii au inscris dupa ce nu trecusera centrul terenului pina atunci. Ambele goluri au picat pe flancul sting, unde nici nu mai stiu cu cine sa joc, ambii jucatori folositi gresind mult. Din pacate, sint lucruri grave la echipa, insa pina in iarna nu pot fi luate masuri. Nu caut scuze insa starea de spirit plina de mediocritate e cea care a facut ca Poli sa se bata mereu la retrogradare pina acum. In acest moment, pot sa spun ca daca mai facem 4 puncte pina la finalul turului e bine".

Cornel Talnar: "Victorie meritata dupa o prima repriza echilibrata si un act doi in care am avut initiativa. Pe Bostina si Niculescu i-am schimbat din considerente tactice. Saptamina viitoare revin Bratu si Niculae, pe care sper sa-i avem apti in doua saptamini. Chiar daca avem sanse reduse in cupele europene, ne vom incerca sansa si acolo, pe linga campionat si Cupa. Ma bucur ca spectatorii l-au ovationat pe Andrei Cristea, inseamna ca lumea n-a uitat ce a facut el pentru Iasi".

Comentarii