Bute la sosirea in Romania: A fost un an perfect cu trei meciuri perfecte

vineri, 11 noiembrie 2011, 14:46
3 MIN
 Bute la sosirea in Romania: A fost un an perfect cu trei meciuri perfecte

Ajuns la Bucuresti cu o cursa care a avut intarziere aproximativ 30 de minute, Bute a sustinut o conferinta de presa la Salonul Prezidential al Aeroportului Henri Coanda.

"Sunt foarte fericit sa ma intorc din nou acasa cu centura de campion mondial. Pentru mine a fost un an perfect, cu trei meciuri perfecte. E destul de mult si de greu din punct de vedere psihic si fizic sa faci trei meciuri intr-un an pentru ca te pregatesti trei luni pentru fiecare. Nu este usor sa stai doua luni in cantonamente si sa faci doua antrenamente pe zi, de sase ori pe saptamana. Nu stiu daca anul viitor vor fi tot trei meciuri. Ramane sa stabilesc tot cu Interbox-ul", a spus Bute.

Campionul mondial s-a aratat bucuros de faptul ca este singurul pugilist care l-a invins la o diferenta asa de mare de puncte pe jamaicanul Glen Johnson. "Nu a fost un meci usor, am avut in fata un adversar foarte rezistent si profesionist. Mi-am respectat planul de meci, stiam ca va fi foarte greu sa il dobor. Ma bucur ca doi arbitri mi-au dat 12-0 la reprize si sunt singurul care l-a batut la o asemenea diferenta pe Johnson. Dupa repriza a opta sau a noua, Johnson a inceput sa cedeze din punct de vedere fizic. Dar experienta l-a facut sa isi dozeze efortul pana la capat. Dupa aceea si-a dat seama ca nu mai poate sa ma bata, a stat la panda sa ma faca KO, dar nu a mai riscat", a explicat pugilistul roman.

Lucian Bute are inca mana stanga umflata in urma accidentarii suferite in meciul cu Johnson. "Din pacate Glen Johnson are capul foarte tare. Am simtit in repriza a patra un curent electric care s-a dus pana in umar. Iar de atunci bratul stang nu a mai functionat cum trebuie. Acum mana e mai bine, dar dupa meci nici nu puteam inchide pumnul", a explicat Bute.

Victoria in fata lui Glen Johnson este un semnal de alarma pentru viitorii adversari, este de parere Lucian Bute. "A fost un pas mare pentru mine, toata presa din SUA a vorbit foarte frumos, iar acum am tras un semnal de alarma pentru viitorii adversari, care au spus ca nu am valoare. Acum cred ca se vor gandi de doua ori inainte sa vorbeasca. Am nevoie de acest gen de meciuri pentru experienta, pentru ca pe viitor vor veni adversari si mai bine pregatiti", a precizat Bute.

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, l-a invins pe jamaicanul Glen Johnson in 12 reprize si si-a aparat cu succes centura mondiala pentru a noua oara consecutiv, duminica dimineata, in cadrul unei gale la Quebec.

Lucian Bute, in varsta de 31 de ani, are acum 30 de victorii la profesionisti, din care 24 prin KO si nicio infrangere. Glen Johnson, in varsta de 42 de ani, are acum 51 de victorii, din care 35 prin KO si 16 infrangeri.

Bute a fost declarat castigator in unanimitate de cei trei arbitri-judecatori: 119-109, 120-108 si 120-108. (Mediafax)

Comentarii