Bute vrea sa ia Super-Six la rind

joi, 18 august 2011, 22:44
3 MIN
 Bute vrea sa ia Super-Six la rind

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, a declarat ca se va concentra pentru meciul cu jamaicanul Glen Johnson, dar obiectivul sau este o confruntare cu cistigatorul turneului Super Six, informeaza presa canadiana.  In finala Super Six se intilnesc, in octombrie, Andre Ward si Carl Froch. "As vrea sa boxez cu toti pugilistii din acest turneu pentru a demonstra ceea ce doresc. Sint pregatit pentru orice", a spus Bute, conform canoe.ca. Glen Johnson a declarat ca il respecta mult pe Bute, pe care il cunoaste de cind i-a fost sparring-partner. "I-am fost sparring-partner si il cunosc putin. Se pregatea pentru un meci cu Librado Andrade, iar eu pentru o confruntare cu Chad Dawson. Este un boxer bun. Va fi un meci bun, incitant. Aceasta este confruntarea pe care o merita fanii. Eu sint cel mai bun boxer de pe lista potentialilor adversari ai lui Bute", a afirmat Johnson. In virsta de 42 de ani, Glen Johnson, a disputat 68 de partide in cariera, reusind sa cistige 51 (35 prin knock-out), pierzind 15 si remizind de doua ori. El a boxat pe 6 iunie in circuitul Super-Six, fiind invins la puncte de campionul mondial WBC, Carl Froch. Site-ul boxingnews24.com sustine ca Bute este favorit in fata lui Johnson, care este in declin si a pierdut trei din ultimele sale cinci meciuri. Totusi, "Johnson il poate invinge pe Bute, daca isi valorifica forta loviturilor de dreapta, deoarece Bute s-a dovedit vulnerabil cind primeste multe lovituri, cum s-a intimplat in primul meci cu Librado Andrade". Site-ul amintit mai adauga, ca Ward si Froch (in special, primul) este net superior tuturor adversarilor de pina acum ai lui Bute. (MEDIAFAX)

Kessler pariaza pe jamaican

Boxerul danez Mikkel Kessler, care a refuzat oferta de a urca in ring alaturi de Lucian Bute, considera ca pugilistul roman l-a "subestimat" si este de parere ca urmatorul adversar al acestuia, jamaicanul Glen Johnson, il poate invinge.
"Oferta pe care am primit-o din partea lui Bute a fost ca si cum mi-ar fi spus ca nu vrea sa lupte cu mine. Este ca si cum noi i-am oferi doar o coroana daneza sa vina in Danemarca. Vreau foarte mult sa boxez cu Bute, insa trebuie sa fie rezonabil", a declarat Kessler.
Danezul il cunoaste destul de bine pe jamaicanul Glen Johnson, pe care Bute il va intilni pe 5 noiembrie, in Canada, considerindu-l capabil sa produca surpriza, o victorie in fata campionului roman. "Toata lumea spune ca Bute va cistiga fara probleme, insa eu pariez pe Johnson. Este foarte greu sa lupti impotriva lui si, in plus, are niste lovituri periculoase. Cred ca-l poate trimite la podea pe Bute", a spus Kessler, care s-a pregatit impreuna cu Johnson in urma cu citiva ani. Acesta a adaugat ca, daca ar fi sa aleaga, ar prefera sa-l intilneasca pe americanul Andre Ward, actualul campion WBA la semimijlocie, decit pe Johnson: "Personal, prefer sa lupt cu Ward decit cu Johnson. Desigur, este o chestiune de stil, insa Johnson are un stil care mi-ar putea crea mari dificultati. Vine mereu peste tine si este foarte greu sa-i aplici o lovitura curata. Ar trebui sa lupt, sa lupt si sa lupt pentru a-l tine la distanta de mine".Mikkel Kessler va urca la rindul sau in ring pe la Copenhaga, 5 noiembrie, cind il va intilni pe detinatorul centurii WBO la supermijlocie, germanul Robert Stieglitz. (AGERPRES)

Comentarii