Capii Politehnicii, rapizi ca melcul

joi, 27 martie 2008, 22:11
2 MIN
 Capii Politehnicii, rapizi ca melcul

Fotbalistii Politehnicii au plecat ieri din Iasi pentru a pregati partida de duminica, de la Tirgu Jiu, cu Pandurii. Solutia aleasa a fost deplasarea la Petrosani, unde sint prevazute, printre altele, doua nopti de cazare si doua antrenamente, unul astazi si unul miine dimineata, urmata de plecarea la Tirgu Jiu, ce se va efectua simbata dupa amiaza.

Destul de incarcata in ultimele zile, datorita restantelor financiare, atmosfera la nivelul vestiarului a fost detensionata pe moment inaintea plecarii, dupa ce Fundatia Sportului Iesean (FSI) a efectuat premierea pentru trei din cele patru rezultate pozitive obtinute de Poli in ultima perioada. "Miercuri am intocmit formalitatile finale prin care s-a efectuat premierea rezultatelor obtinute cu Gloria Buzau, Ceahlaul si Farul. In mod normal, fotbalistilor trebuiau sa le intre banii in cont cel tirziu joi, asa ca ei au putut pleca la drum cu aproape toate primele la zi. Singura restanta ramasa acum e legata de partida cu CFR Cluj" a declarat directorul FSI, Romeo Olteanu.

Acesta a mentionat faptul ca intirzierea efectuarii platilor se datoreaza angajatilor clubului din Copou: "Noi avem reguli clare prin care putem efectua platile, reguli pe care le stiu toate cluburile iesene pe care le finantam. Daca actele nu sint intocmite cum trebuie, nu putem vira banii. Jucatorii lui Poli trebuie sa stie ca vinovati de intirzierea primirii bonusurilor sint angajatii clubului, care au alcatuit cu mare greutate actele necesare".

Presedintele executiv al Politehnicii, Sorin Boca, nu a raspuns incercarilor noastre de a-i solicita o explicatie vizavi de afirmatiile lui Olteanu.

Ieri, presedintele Consiliului de Administratie al Politehnicii, Petru Radu, a facut publice numele membrilor organismului ce conduce clubul. "In afara de mine, din CA al FC Politehnica SA fac parte Mihai Chirica, din partea Consiliului Local, dinsul fiind si vicepresedinte al Consiliului de Administratie, Doru Turcanu, ca reprezentant al Iulius Grup, Romeo Safta, ca reprezentant al lui Bogdan Ciuhodaru, Lucian Grecu, din partea Complexului Hotelier Unirea, Ovidiu Luca, reprezentantul societatii condusa de Ion Prisecaru si Ion Stavarache, reprezentantul Centrului de Afaceri International condus de Viorel Roman".

Ceilalti patru actionari de la Poli, Select Grup, Das, Dedeman si Omega Tehnoton (condusa chiar de fostul presedinte al CA, Maricel Popa), nu sint reprezentati in CA. Radu, care anuntase in urma cu o luna ca datoriile clubului vor fi platite in doua saptamini, a recunoscut ieri ca termenul nu a fost respectat: "Sintem in intirziere, intr-adevar. Ce pot sa va spun este ca sintem spre finalul achitarii restantelor, insa nu pot sa mai avansez un termen exact de lichidare a acestora".

Supararea lui Popa

Antrenorul Politehnicii, Ionut Popa, si-a exprimat nemultumirea in legatura cu ocolirea elevilor sai de catre antrenorii echipelor nationale la actiunile din aceasta saptamina: "Nu vreau sa comentez deciziile selectionerilor, insa cred ca macar la lotul B sau la lotul de tineret putea sa fie convocat vreunul din jucatorii Politehnicii, mai ales ca echipa e in forma. Andrei Cristea, Branet, Naidin, Homei sau Cristi Munteanu erau solutii viabile".

Comentarii