Careul de asi

vineri, 11 iulie 2003, 23:00
3 MIN
 Careul de asi

Oarecum presati de timp, organizatorii turneului de tenis iesean au reusit sa contrabalanseze cele doua zile de inactivitate pe motiv de ploaie si au intrat in program astfel incit astazi sint programate semifinalele de pe tabloul de simplu iar miine, de la ora 17.00, se joaca finala. Insa iuteala cu care au fost programate partidele pe Baza Angero au lasat ceva urme pentru jucatori, care ieri au evoluat doua tururi consecutive, „optimile” si „sferturile”. Si daca oboseala a resimtit-o fiecare dintre actori, a existat si cazul unui abandon, inregistrat in dreptul lui Dacian Craciun, cel care a cedat in fata favoritului nr. 3, Gabriel Moraru, desi a cistigat clar primul set (6-1) iar cel de-al doilea intra in tie-break. De interventie medicala la un umar a avut nevoie si Ionut Moldovan, care n-a lasat insa loc de intors in partida cu spaniolul Vargas-Aboy, in fata caruia a irosit trei mingi de break in setul doi, cind conducea cu 4-3. Desi partida amintita mai sus era anticipata ca una tare (spaniolul l-a scos din primul tur pe favoritul nr. 2, francezul Oger, apoi a dispus clar de romanul Nedelcu), Moldovan n-a avut probleme, impunindu-si jocul in forta, cu lovituri puternice de dreapta. In cealalta jumatate de tablou ucraineanul Michail Filima este singurul jucator venit din calificari care a urcat in semifinale dupa ce in sferturi i-a tocat nervii romanului Gard, in vreme ce Victor Ionita (cistigatorul turneului similar de la Bacau) a avut ceva probleme cu suedezul Ryderstedt dar l-a invins apoi fara probleme pe japonezul Ogawa (care si-a dat duhul de dimineata sa-l elimine pe americanul Pehar, favoritul nr. 8). Semifinalele programeaza astazi de la ora 10.00 doua intilniri interesante intre Filima si Ionita respectiv intre Moraru si Moldovan.
Si tabloul de dublu a ajuns in penultima faza insa abandonurile medicale au abundat. Daca iesenii Bogdan Leonte si Dan Stan au iesit din cursa invinsi de cuplul Bolanu-Gavrila, acestia din urma au abandonat si au ratat intrarea in semifinale in fata cuplului francez Legat-Oger. Mai mult, marocanii Chafai si Chaki sint si ei in semifinale fara sa fi jucat inca vreun meci (abandon in turul I a perechii Matsukevich-Rusia/Relata-Croatia si apoi abandon al romanilor Gard-Craciun), ultimele cupluri favorite pentru careul de asi fiind cele formate din Ionita/Vargas-Aboy si Moldovan/Moraru. Intrucit o parte dintre jucatorii care evolueaza la dublu sint implicati si in turneul de simplu, organizatorii nu au putut oferi informatii exacte despre orele de disputare a semifinalelor si finalei de dublu.
Rezultate inregistrate ieri:
Simplu – turul II – Gard (Romania) – Angelinos (Grecia) 6-4, 6-1; Filima (Ucraina) – Schulhauser (Cehia) 6-3, 6-3; Ionita (Romania) – Ryderstedt (Suedia) 6-4, 7-5; Ogawa (Japonia) – Pehar (SUA, favoritul nr. 8) 6-7, 7-6, 6-0; Craciun (Romania) – Crivoi (Romania) 6-4, 6-7, 6-3; Moraru (Romania, favoritul nr. 3) – Bladin (Franta) 6-3, 2-6, 6-3; Moldovan (Romania, favoritul nr. 5) – Yamamoto (Japonia) 6-1, 6-0; Vargas-Aboy (Spania) – Nedelcu (Romania) 6-1, 6-2; sferturi – Filima – Gard 6-3, 6-1; Moraru – Craciun 1-6, 6-6, abandon; Moldovan – Vargas-Aboy 6-3, 6-4; Ionita – Ogawa 6-0, 6-2;
Dublu – turul I – Bolanu/Gavrila (Romania) – Leonte/Stan (Romania) 6-2, 6-0; Legat/Oger (Franta) – Lupsescu/Mlendea (Romania) 6-3, 6-3; Boroczki/Ryderstedt (Ungaria/Suedia) – Cha/Junqueira (Coreea/Argentina) 6-2, 6-7, 7-6; Moldovan/Moraru (Romania) – Blandin/Roche (Franta) 6-1, 6-3. (Lucian MINUT)

Comentarii