Ce pilula amara!

duminică, 17 februarie 2013, 21:06
3 MIN
 Ce pilula amara!

Politehnica:Hurjui 16 (2X3), Cristeian 7, Popovici 11, Nicolae 12, Amarghioalei 22 (5) / Chidiu, Padineanu 3 (1), Surugiu, Necsanu, Rotariu 1.

Un proverb adaptat zicea ca "ce-si face omul cu mana lui… lucru manual se cheama". "Lucru manual" au facut si baschetbalistii pregatiti de Costel Moscalu si Gabriel Clapon, intr-o partida pe care cei doi antrenori nu-si imaginau ca o pot pierde nici in cosmarurile cele mai negre. Echipa pregatita de vulcanicul Zoltan Safar, care nu avea alt obiectiv decat lupta cu Rapid pentru al treilea loc de calificare din serie nu a facut, ieri, in Sala Polivalenta ieseana chiar o demonstratie de baschet de calitate, ci o demonstratie de ambitie, tarie de caracter si, mai ales incredere in fortele proprii. De partea cealalta, formatia ieseana, care si-a dovedit superioritatea doar in primul sfert, s-a aratat deficitara tocmai la acest capitol, clacand in momentele cheie chiar si jucatorii mai experimentati. Ca dupa ce-au avut 8-0 pe tabela la start si au intrat la prima pauza cu un avans relativ linistitor, iar la pauza mare au ajuns doar un punct in fata, se putea considera ca iesenii s-au relaxat un pic (mai mult) inainte de asaltul final. Chiar si Costel Moscalu a inceput sa ruleze spre finalul sfertului al doilea, parand ca nu-si face niciun fel de griji in privinta rezultatului. Aproape de prima pauza, Iasul conducea cu 26-11, cea mai mare diferenta. Dar de la 29-19 (sfertul II), filmul s-a rupt, iar Stiinta si-a aratat coltii si ambitie. Aruncarile de trei puncte ale lui Amarghioalei si precizia la linia de libere au tinut Politehnica in viata, in timp ce ratarile de sub panou curgeau una dupa alta, iar recuperarile erau raritati in jocul Politehnicii.

Pauza mare n-a fost un sfetnic bun: de la 39-33, oaspetii au tinut aproape, iar pe finalul sfertului trei, bucurestenii au preluat conducerea cu 54-52. Pentru ieseni, prietenia cu cosul s-a stins si la aruncarile libere, Cristeian ratand ambele posibilitati de a egala. In ultimul act, micutul Ciocoiu a aruncat de la distanta, avansul Stiintei s-a marit la cinci puncte. Cu chiu cu vai, Politehnica a izbutit egalarea, ba chiar a revenit la conducere prin salvatorul Amarghioalei (60-57). Hurjui si-a intrat si el in mana, dar la 69-67 a ratat si el doua libere si oaspetii au revenit in avantaj. Iar cand s-a ajuns la 70-73, nu mai era mare lucru de facut. S-a facut fault cu opt secunde inainte de final (72-73), oaspetii au transformat doar o aruncare, iar la ultima faza de contraatac, Hurjui a incercat din afara semicercului si… atat.

Un rezultat care s-ar putea spune ca avantajeaza Iasul, dar mai degraba incurca lucrurile in serie s-a inregistrat la Brasov, unde Phoenix Corona a invins pe Rapid, dupa prelungiri cu scorul 95-84, in timp ce Concordia Chiajna a stat. In seria I, s-au inrtegistrat scorurile: Vabova Sfantu Gheorghe – CSU Galati 100-94 (prelungiri), CSU Ploiesti – Cuadripol Brasov 78-39. Steaua a stat. In runda viitoare, sambata, Politehnica Iasi va intalni in deplasare, formatia Rapid, iar peste inca o saptamana va primi vizita Concordiei Chiajna. Va trebui ca iesenii sa joace la nivel maxim pentru a se impune in aceste partide foarte grele si a face uitata aceasta infrangere neasteptata, pe care dorim s-o consideram un simplu accident.

Comentarii