Cinci minute fatale

marți, 19 februarie 2008, 23:57
2 MIN
 Cinci minute fatale

Meciul zilei in Liga Campionilor a fost o lupta diabolica intre avintul "cormoranilor" si apararea bine organizata a Interului, amintind de vremurile de acum peste 40 de ani cind era pregatita de "magul" Helenio Herrera.

Practic, mai bine de trei sferturi din meci a fost dominat de Liverpool, care a ratat uriase ocazii, cea mai mare apartinind lui Fernando Torres in repriza a doua. Iar "catenaccio" lui Mancini a suferit enorm, mai intii prin eliminarea timpurie a lui Mancini (’30),care a primit al doilea cartonas galben la o intrare din spate la Torres si, spre final, accidentarea grava a lui Cordoba. Cristi Chivu, care a jucat tot meciul pe post de fundas stinga, a reusit sa stopeze o serie de actiuni ale gazdelor, suplinind gaurile din defensiva.

In cele din urma, eforturile "cormoranilor" au fost rasplatite in min.85, cind uriasul Kuyt a expediat un sut cu pamintul in diagonala, la centrarea lui Pennant de pe partea dreapta. Iar in ultimul minut, Steve Gerrard gaseste o alta diagonala, pe jos, dinafara careului, dind lovitura de gratie unei echipe debusolate intr-un final incendiar. Cu acest rezultat, "cormoranii" au sanse mari de calificare in sferturi.

Celelalte meciuri ale rundei au fost foarte echilibrate, Roma a obtinut o victorie pretioasa dar nu prea linistitoare in fata Realului, Schalke s-a impus la un scor minim, in timp ce Chelsea a trebuit sa se multumeasca cu o remiza alba in Elada.

Rezultate, marcatori: Liverpool – Inter 2-0. Kuyt (’85), Gerrard (’90); Roma – Real Madrid 2-1. Pizarro (’24), Mancini (’58) / Raúl (‘8); Schalke 04 – Porto 1-0. Kuranyi (‘4). Olympiakos Pireu – Chelsea 0-0.

Urmeaza Arsenal – Milan

Dupa Liverpool – Inter avem, astazi, parte de o noua coproductie anglo-italiana si tot pe pamint britanic. Arsenal – AC Milan, intilnire transmisa in direct, de la ora 21,45, pe Pro TV. Detinatoarea trofeului va incerca sa tina piept unor gazde dornice sa se revanseze dupa infringerea severa suferita in Cupa Angliei: 0-4 cu Manchester United.

Principala problema a rosso-nerilor este reprezentata de… portari, rezerva Kalac fiind sub semnul intrebarii in urma unei fracturi la deget, iar titularul Dida este, de asemenea, accidentat. In acest caz in poarta Milanului ar putea juca Fiori, care n-a mai cunoscut Cupele Europene de patru ani.

Celelalte meciuri ale zilei sint: Fenerbahce – Sevilla, Celtic Glasgow – FC Barcelona si Olympique Lyon – Manchester United.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii