Cind suna desteptarea?

duminică, 29 ianuarie 2012, 22:54
4 MIN
 Cind suna desteptarea?

Desi pina la startul returului Ligii a II-a de fotbal mai sint doar cinci saptamini, lucrurile intirzie sa se dezghete la CSMS Iasi. "Ziarul de Iasi" va propune in continuare o succinta trecere in revista a starii actuale a unui club care desi se afla la doar trei puncte de un loc promovabil este departe de pretentiile unei echipe care se bate pentru promovarea in Liga I de fotbal.

1. Lotul de jucatori

La sfirsitul turului, in Copou a aparut un curent, imbratisat aproape in unanimitate, care sustinea necesitatea remanierii serioase a lotului. Primul pas, renuntarea la jucatorii care nu au confirmat, a fost facut pina la un punct, zece dintre cei 13 fotbalisti pusi pe lista de transferari parasind echipa. Si mai rau se sta la fluxul de intrari, CSMS fiind refuzata de o multime de jucatori, chiar si din esalonul secund, care au fost nemultumiti de salariile oferite. Drept urmare, pina acum nu au venit decit doi sportivi de perspectiva, Cretu si G. Codrea, doi sirbi de la echipe modeste si Milea, un fotbalist serios, dar care a jucat foarte putin in ultimii ani, dupa dificila operatie la genunchi pe care a suferit-o. Tinind cont si de accidentarile aparute in cantonament, s-a ajuns in situatia incredibila ca la un antrenament sa participe doar 15 seniori, incluzindu-i aici si pe Florea ori Nalati, de care conducerea nu a reusit sa scape.

In comparatie, alte echipe din serie au punctat serios la capitolul transferari, unele miscindu-se inca din vacanta, altele, la inceputul pregatirilor. De exemplu, Viitorul Constanta l-a luat pe Dica, Farul a adus mai multi jucatori cunoscuti, intre care Curca, Sipovic, Eze, Copil si Neagoe, Delta Tulcea pe rutinatii Marincau si Bogdan Oprea, FC Botosan pe Todoran, D. Balan, Bordeanu si Lörincz.

2. Conditiile de pregatire

In timp ce pina si echipe de Liga a II-a fara obiectiv, cum e FC Botosani, sau chiar de Liga a III-a(!), ca Prahova Tomsani, se pregatesc in Antalya, pe terenuri bune, iar alte grupari in statiuni din tara, CSMS a ramas in cantonament la stadionul "Emil Alexandrescu". Economiile serioase nu se simt insa, de vreme ce apar probleme de neconceput pentru o formatie de fotbal cu pretentii: vitaminizarea asigurata este la pragul de jos, cumpararea alimentelor reprezinta o adevarata provocare pentru angajati, tinind cont de banii alocati zilnic, fotbalistii au trebuit sa puna fiecare cite 5 lei pentru a bea un pahar de vin intr-o seara iar multe fructe au fost cumparate de antrenorul Ionut Popa, care a trebuit sa faca rost si de prajiturile date la desert! In plus, terenurile proaste pe care se fac antrenamentele au avut urmari serioase, multi jucatori acuzind tendinite si iesind din circuit.

3. Atmosfera

Chiar daca nu a cheltuit mai nimic cu cantonamentul ori cu campania de transferari, CSMS nu reuseste sa stinga nemultumirile din vestiar. Chiriile restante nu au fost nici acum achitate, bonusurile pentru prezentele pe teren din tur nici atit. Tinind cont si de conditiile din cantonament, fotbalistii ieseni au inceput deja sa-si aduca aminte de tensiunile permanente existente in tur, atmosfera nefiind grozava la nivelul vestiarului.

Concluzii

CSMS a obtinut foarte putine lucruri atit in vacanta cit si in primele doua saptamini de pregatire ale anului. Cu un lot extrem de subtire atit din punct de vedere numeric cit si valoric, neremediind problemele serioase de atmosfera existente inca din tur, Iasul e acum departe de a avea fata unei echipe capabila sa se bata pentru promovarea in Liga I. O injectie de capital necesara pentru lichidarea datoriilor si transferul unor jucatori importanti, intrarea mai serioasa in piine a presedintelui Florin Prunea, care anuntase la momentul instalarii ca echipa nu va avea probleme financiare, o atitudine mai intransigenta a antrenorului Ionut Popa in relatia cu superiorii sint doar citeva dintre aspectele care trebuie rezolvate urgent pentru ca formatia ieseana sa capete argumentele necesare pentru a conta in lupta care se va duce in retur pentru ocuparea unui loc promovabil.

 

Negocieri pentru Gheorghiu

CSMS Iasi trateaza achizitionarea mijlocasului Adrian Gheorghiu, de la FC Vaslui. Intrat in dizgratia lui Viorel Hizo, fotbalistul a ratat plecarea in cantonamentul pe care echipa de prima liga il efectueaza in Antalya, el antrenindu-se in ultimele zile acasa, la Bacau. In cazul in care noul antrenor al vasluienilor, Augusto Inacio, va avea acelasi punct de vedere ca si Hizo vizavi de Gheorghiu, acesta ar putea ajunge in Copou, patronul "galben-verzilor", Adrian Porumboiu, dindu-si acordul de principiu pentru un imprumut al fotbalistului la Iasi, pina in vara.

Adrian Gheorghiu s-a nascut pe 30 noiembrie 1981 si a evoluat in esaloanele inferioare la Laminorul Roman, Rafinaria Darmanesti si Petrolul Moinesti, dupa care a facut, in 2004, saltul spre primul esalon la FCM Bacau,inscriind cinci goluri in 57 de partide. Din 2006 a jucat la FC Vaslui (81 de meciuri, 9 goluri).

Comentarii