„Cine este mincinosul?”

vineri, 23 ianuarie 2004, 00:00
3 MIN
 „Cine este mincinosul?”

Decizia antrenorului lui Poli Iasi, Vasile Simionas, de a nu-l retine in lotul care a plecat la Vatra Dornei pe fundasul Ciprian Paraschiv a generat un schimb de replici intre cei doi, publicat in numarul de ieri al „Ziarului de Iasi”. In rezumat, fotbalistul a declarat ca antrenorul nu-l agreaza si este pentru a treia oara in cariera in care-i pune piedici in timp ce Simionas a spus ca Paraschiv minte si ca l-a ajutat de mai multe ori pina acum.
Ieri, Paraschiv a continuat disputa, spunind: „In toata cariera mea nu am criticat un antrenor, conducator, arbitru sau coechipier, insa acum nu mai pot rabda. Daca nu ma facea mincinos, nu mai spuneam nimic despre domnul Simionas, desi ar fi foarte multe lucruri interesante de amintit despre domnia sa. Eu am 7 ani de acasa si nu permit nimanui sa ma eticheteze intr-un asemenea fel”.
Fotbalistul de 29 de ani a detaliat subiectul: „Domnul Simionas nu are pic de decenta atunci cind spune ca m-a promovat si ajutat in cariera. In primul rind, eu am debutat la echipa mare in 1994, cind antrenor era domnul profesor Antohi. Iar de ajutorul primit de la domnul Simionas in cariera, mentionez faptul ca am fost o singura data titular la Poli atunci cind drumurile noastre s-au intersectat! Si atunci, la un meci cu Rocar, in care am fost desemnat omul meciului de presa, am intrat in primul 11 deoarece erau 2 suspendati si citiva accidentati”.
Paraschiv a ramas mirat de faptul ca Simionas a spus ca a fost singurul fotbalist de la Poli care a avut meci de retragere. „Poate lumea ma iubeste si pe mine in Iasi. Si acum am fost oprit pe strada de oameni necunoscuti, care m-au intrebat de ce nu am fost luat in cantonament. Iar atunci cind mi s-a organizat acel meci, domnul Simionas nu avea vreo treaba cu Poli, ci retrograda cu Farul din divizia A” a amintit jucatorul ce este convins ca a fost tratat inuman de Poli: „Am fost anuntat abia marti seara ca a doua zi nu merg in cantonament, desi pe postul meu nu a fost adus nici un jucator nou. Inseamna ca decizia fusese luata la finele turului. Daca lucrurile erau corecte ma anuntau atunci si nu mai refuzam oferta din Arabia Saudita”.
Paraschiv a incheiat cu un atac la adresa lui Simionas: „Anul trecut, cind am revenit pe gazon dupa o absenta de 2 ani, am ajuns capitanul echipei din Navodari, ce a terminat campionatul peste Poli iar acum nu sint bun pentru Iasi. De fapt, eu nu am fost niciodata bun pentru domnul Simionas. Care nu ar mai trebui sa se umfle in pene cu rezultatele din acest an pentru ca la conditiile ce au fost oferite de conducere orice antrenor ar fi avut cel putin rezultatele de acum. Iar cei ce au cunostinta de fenomenul fotbalistic stiu la ce ma refer!”
Program normal la Vatra Dornei
Dupa „dezmortirea” de miercuri seara, Poli a intrat ieri in ritmul normal al pregatirilor din cantonamentul de la Vatra Dornei, cu doua antrenamente derulate ieri, unul de alergari (dimineata) si unul la sala de forta. Conditiile oferite de hotelul Bradul sint foarte bune, insa mercurul din termometre se incapatineaza sa ramina la valori foarte scazute. Miine, Poli urmeaza sa dispute primul amical al anului, cu Gloria Bistrita, insa este foarte probabil ca divizionara A sa alinieze echipa a doua. (Ovidiu MINEA)

Comentarii