Ciobanu i-a uimit pe medici

sâmbătă, 21 ianuarie 2006, 00:00
2 MIN
 Ciobanu i-a uimit pe medici

Dupa ce, miercuri, jumatate din fotbalistii Politehnicii au facut vizita medicala, ieri a venit rindul restului lotului sa viziteze Policlinica pentru Sportivi din Iasi. Ca si la primul lot, nu a aparut nici o problema deosebita. „Primele determinari nu au scos in evidenta nimic anormal. Interpretarea totala a rezultatelor va fi insa gata marti” a spus medicul gruparii din Copou, Marius Pralea.
Ieri s-a derulat insa si un episod care i-a uimit pe doctori, fundasul Radu Ciobanu avind parametri fizici optimi desi s-a prezentat cu 8 (!!!) kilograme in plus fata de precedenta vizita medicala, efectuata in vara. „Cind am venit la Iasi, in vara, dupa ce nu mai jucasem un an si jumatate, aveam 72 de kilograme. Acum am ajuns la 80, exact cit aveam la vizita medicala de acum doi ani, pe care am efectuat-o cu FCM Bacau” a povestit fotbalistul, care a adaugat: „Medicii de la Policlinica au ramas uimiti cind au vazut ca in aceste conditii am parametri fizici optimi. Explicatia este data de faptul ca in tur, lucrind la intensitate maxima dupa o lunga perioada in care antrenamentele individuale pe care le-am facut au fost, normal, mai lejere, masa musculara si-a revenit la dimensiunile din perioada in care jucam la Bacau” a spus Ciobanu.
Fundasul de 30 de ani pe care, in urma cu doi ani, se bateau toti granzii Romaniei, spera ca revenirea la forma fizica cu care s-a consacrat sa fie urmata si de un dram de sansa. „In ultimii ani, am avut in fotbal numai necazuri. Am stat pe bara un an si jumatate iar apoi, in tur, exact cind simteam ca sint foarte aproape de a-mi reveni total m-am accidentat stupid in meciul cu Rapidul. Stiu ca se asteapta mai multe de la mine si sper ca ghinioanele sa se termine anul asta si sa am continuitate in pregatire si jocuri. Mie imi place concurenta si vreau sa ma bat pentru un loc de titular.” a declarat Radu Ciobanu.
Altfel, frigul crincen de ieri le-au creat mari dificultati fotbalistilor, antrenorul Ionut Popa fiind la un pas de a intrerupe antrenamentul de dimineata, derulat cu jucatorii care efectuasera miercuri vizita medicala. „Asa frig nu am tras in viata mea! Cred ca pe teren erau -20 de grade, nu -14 cit s-a anuntat. Am vrut sa opresc pregatirea, insa baietii au strins din dinti si am mers pina la capat” a spus Popa. Antrenorul ii va anunta astazi, cind este programata prima „dubla” a antrenamentelor din an, pe Nicolae Cristea (Forex Brasov) si Paul Bogdan (Dacia Unirea Braila) ca nu intra in vederile sale pentru retur. Miine, jucatorii au liber iar de luni intra in cantonament la stadionul din Copou. (Ovidiu MINEA)

Comentarii