Cirpeala continua

miercuri, 10 februarie 2010, 21:41
3 MIN
 Cirpeala continua

Cu citeva zile inainte de reluarea returului, Politehnica Iasi continua sa-si cirpeasca lotul. Dupa ce si-au dovedit impotenta in ceea ce priveste cumpararea de jucatori (Badea si Cuciula au fost adusi liberi de contract), sefii din Copou au imbratisat si extins la maximum moda imprumuturilor, despre care, la inceputul sezonului, se spunea sus si tare ca va fi abandonata. Astfel, incepind de ieri, Andrei Ionescu a intregit legiunea jucatorilor care vor evolua pe termen determinat in Copou, stelistul urmind a semna un contract pe patru luni cu gruparea ieseana. Ca urmare, nu mai putin de trei dintre fotbalistii cu statut de titular pe care Iasul se va baza in retur nu-i apartin, Onicas fiind imprumutat tot pina in mai, iar Paun – pina vara viitoare.

Andrei Ionescu, care implineste 22 de ani pe 29 martie, este un mijlocas ofensiv de buzunar (are 1,71 metri), care a evoluat pina acum, cu exceptia unei halte la PSV Eindhoven B, la cluburile care-l detin in coproprietate, Universitatea Craiova si Steaua, care a platit, in 2008, 500 000 de euro pentru 50% din drepturile asupra fotbalistului pe care l-a adus in Ghencea. Supranumit "Micul Balaci", Ionescu nu a reusit pina acum sa se impuna, patronul Craiovei, Adrian Mititelu, anuntind ca a refuzat sa-l reprimeasca in Banie in aceasta iarna pe fotbalist, dupa ce bucurestenii l-au pus pe lista jucatorilor disponibili. Noua achizitie a Politehnicii a luat primul contact cu cei care-i vor fi coechipieri in retur ieri, la amicalul pe care trupa pregatita de Petre Grigoras l-a disputat cu Amkar Perm, echipa din prima liga a Rusiei. In ultimul test disputat in Antalya, Poli a bifat o noua infringere, 1-3 (0-2), reusita iesenilor fiind semnata de Paun, in minutul 50, intr-un moment in care rusii conduceau cu 3-0, golurile acestora cazind in minutele 29, 32 si 48. Politehnica a evoluat ieri in formula Plesca (’46 – Marc) – Straut, Straton, Mihajlov, I. Costache (’60 – Acsinte) – Viveiros (’51 – Buhusi), Birladeanu, Onicas, Bujor (’46 – Negru) – Badea, G. Paun, dupa pauza fiind facuta trecerea de la modului "4-4-2", incercat in premiera in 2010, la "4-3-3". In ciuda esecului, Grigoras, care ne-a oferit detaliile legate de duelul cu Amkar, nu era suparat la finalul partidei: "Chiar daca am pierdut, nu sint necajit. Desi am intilnit cel mai valoros adversar din acest turneu, Amkar fiind chiar si peste TSKA Sofia, nu ne-am facut de ris, cu toate ca scorul este putin sever. Am pasat bine, am avut ritm, am reusit sa tinem jocul echilibrat pe tot parcursul lui. Din pacate, am ratat destul de mult, Bujor avind o bara, iar Paun ratind singur cu portarul in prima repriza, si am luat iarasi golurile usor. S-a confirmat inca o data ca avem probleme pe stinga, Costache si Acsinte lasind de dorit. Ma gindesc chiar sa renunt la achizitionarea lui Acsinte, pentru ca, desi mi-am pus sperante in el, a cazut la acelasi nivel cu Costache, ce are pe constiinta golul trei. Si cum Costache mi-a facut destul par alb in tur, nu are rost sa mai aduc pe cineva de acelasi calibru. Mai degraba voi incerca unele improvizatii pe acel post, unde ma gindesc sa incerc ori cu Munteanu, ori cu Cristi Constantin, dupa ce acestia isi vor reveni. Si in centru am avut ceva dificultati, Straton gresind la primul gol. E drept, virful rusilor, un sirb, care a dat doua goluri, a fost de calibru, astfel ca problemele pot fi intelese pina la un punct".

Politehnica va derula astazi, in cursul diminetii, ultimul antrenament din Turcia, delegatia ieseana urmind a pleca apoi din Antalya spre Bucuresti, cu o cursa charter. Grigoras a anuntat ca jucatorii vor fi liberi vineri si simbata, echipa urmind sa se reuneasca in Copou duminica, atunci cind se va intra in ultima linie dreapta a pregatirii pentru retur.

Comentarii