Come on, Ben!

joi, 06 noiembrie 2008, 23:52
4 MIN
 Come on, Ben!

Noua pugilisti romani sint prezenti in aceste zile in orasul care a dat lumii formatia Beatles, acolo unde, in "Liverpool Echo Indoor Arena" se disputa Campionatele Europene de amatori. Printre ei si ieseanul Benone Marcu, antrenat la clubul CFR de Nicu Brinzei, care si-a cistigat dreptul de a participa, nu insa si finantarea, problema care clubul sau a trebuit sa o rezolve. 11 boxeri sint inscrisi la cea mai mica dintre categorii (semimusca, 48 kg), ceea ce inseamna ca numai cinci dintre ei au avut norocul sa se califice direct in sferturi, ceilalti sase urmind sa sustina meciuri pentru celelalte trei locuri. Vestea proasta este ca printre cei baftosi nu se numara si Benone al nostru, care va trebui sa-l infrunte pe turcul Erhat Pehlivan in turul preliminar. Vestea si mai proasta este alta: chiar daca il va invinge pe Erhat, Marcu are sanse mici de a ajunge la medalie, pentru ca sortii i-au harazit in sferturi pe invingatorul meciului dintre rusul Serghei Kazakov si italianul Alfonso Pinto: primul a fost de trei ori campion european (1998, 2002, 2004), in plus si campion mondial in 2003, iar al doilea – finalist in ultimele doua editii. Cutuma competitiilor pugilistice amatoare, care prevede trageri la sorti fara capi de serii a facut ca adevarata finala a categoriei sa se dispute inca din primul tur, astfel incit Benone, daca ar trece de aceste doua incercari, s-ar putea gindi serios la titlul continental. Dar pina atunci, e treaba grea.

Ionut si Georgian au debutat cu victorii

Primele meciuri s-au disputat, deja, iar cei mai valorosi boxeri romani au trecut de primul tur. La categoria 60 kg, Georgian Popescu a dispus cu o decizie de 9-6 de sirbul Ljubomir Marjanovic si se va lupta in optimi cu Vazghen Safariant (Belarus), medaliat cu bronz la editia anterioara (Plovdiv 2006). Daca va trece de acesta, Georgian va avea un adversar mai putin cunoscut in sferturi, invingatorul dintre germanul Artur Schmidt si reprezentantul gazdelor, Tom Stalker. Safariant a dispus in primul tur (11-7) de un pugilist foarte experimentat, Filip Palic (Croatia), finalist la Europene acum opt ani! Celalalt pugilist roman prezent la Olimpiada de la Beijing, Ionut Gheorghe (64 kg) a dispus de israelianul Dmitri Levin (decizie, 15-2), iar in turul urmator il va intilni pe Evgheni Romaskevici (Belarus), care l-a invins (9-6) pe galezul Lewis Rees. In cazul unei victorii, Ionut se va confrunta pentru medalii cu polonezul Marcin Legowski sau turcul Onder Sipal. Ambii au fost invinsi de Ionut in drumul sau spre medalia de bronz a Europenelor de la Plovdiv. Turcul s-a calificat direct in optimi, iar polonezul a avut mari probleme cu moldoveanul Aleksandr Papusa, scorul arbitrilor fiind 2-2, iar decizia lunindu-se la preferinta. Daca va ajunge in semifinale, adversarul sau ar putea fi dublul campion european Dimitar Stilianov (Bulgaria) sau rusul Maksim Ignatiev.

Sortii celorlalti boxeri romani

Veronel Tarau (54 kg) este calificat direct in optimi, unde il va intilni pe polonezul Mateusz Mazik, iar posibilul adversar in sferturi se alege dintre Nebojsa Rosic (Bosnia) si Andrew Selby (Tara Galilor), toti fara carte de vizita deosebita. De pe partea de tablou a lui Veronel, cel mai tare nume este al bulgarului Detelin Dalakliev, vicecampion european la Plovdiv.

Iulian Stan (57 kg), merge si el direct in optimi si va avea ca prim adversar pe Bashir Hassan (Suedia). Iulian, care revine dupa suspendarea de la Chicago si l-a batut mar la selectie pe mult-iubitul (de catre FRB) Daniel Badulescu, ar putea boxa in sferturi cu invingatorul dintre Adnan Hadiahadzic (Bosnia) si Sandro Schaer (Germania), in semifinale prefigurindu-se fie croatul Mirsa Ahmeti (care l-a batut pe Stan, la Plovdiv), fie (mai rau!) rusul Araik Ambartumov.

Flavius Biea (69 kg): Foarte tinarul banatean, campion european si mondial de cadeti acum trei ani, va avea un debut infernal la seniori, el intilnind in turul preliminar pe puternicul azer Emil Maharramov si asta n-ar fi nimic, daca n-ar urma in optimi reprezentantul Rusiei, Aleksandr Rakislov, care trebuie sa treaca de galezul Matthew Innes.

Ronald Gavril (75 kg), celalalt boxer roman iesit din suspendare, a scapat de turul preliminar. In optimi, il va intilni pe austriacul Oliver Obradovic si are toate sansele sa se intilneasca in sferturi cu puternicul moldovean Victor Cotiujanschi.

Constantin Bejenariu (81 kg), al doilea medaliat roman de la Plovdiv a dat de greu in optimi, Siarhei Karneeu (Belarus) fiind un adversar redutabil. Daca il va invinge, "Pitbull" are sanse la medalii, urmind sa-l intilneasca in sferturi pe invingatorul meciului dintre Obed Mbwakongo (Anglia) si Eemeli Katajisto (Finlanda).

Petrisor Gananau (91 kg): Gorjeanul va avea un adversar mai experimentat in optimi, cehul Lukas Viktora si, in caz de victorie, se va lupta in sferturi cu Viktar Civarkou (Belarus) sau Cornelius Sheehan (Irlanda), iar daca ajunge in semifinale, va avea de lucru cu rusul Egor Mehontev.

Comentarii