Comoara din Copou

Subtitlu

miercuri, 10 mai 2006, 21:59
3 MIN
 Comoara din Copou

„Ziarul de Iasi” v-a informat ieri ca posibilitatea ca FC Politehnica Iasi sa nu primeasca lunea viitoare licenta de club profesionist pentru sezonul viitor, licenta fara de care inscrierea in divizia A nu este permisa, a stirnit reactii socante. Primarul Gheorghe Nichita a spus ca e gata sa se imprumute in nume personal pentru evitarea dezastrului in Copou iar clubul a pus intempestiv in vinzare abonamente pentru sezonul viitor, in incercarea de a mai face rost de fonduri. Unda de ingrijorare a atins un punct de maxim si in rindul suporterilor „alb-albastri”, pe site-ul oficial al Politehnicii aparind propunerea fanilor de organizare a unui mars de sustinere a echipei, o decizie definitiva urmind a fi luata in functie de solutiile de rezolvare a crizei.
Ingindurat datorita problemelor financiare ale clubului, antrenorul Ionut Popa a gasit puterea de a face haz de necaz. „Saptamina trecuta, oamenii care sapau in jurul stadionului pentru montarea stilpilor instalatiei de nocturna au dat peste o bomba neexplodata. S-a spus ca e de pe vremea celui de-al doilea razboi mondial, dar daca era de la un sistem de protectie a vreunei comori? Cred ca voi vorbi cu muncitorii sa sape mai adinc, poate dam peste vreun cufar plin cu aur, cu care sa ne platim datoriile si sa jucam la anul tot in prima liga” a glumit Popa. Redevenind serios, tehnicianul a spus ca „ar fi o adevarata drama pentru al doilea oras al tarii sa nu poata sa joace in divizia A desi a obtinut acest drept pe teren”.
In ceea ce priveste meciul de duminica, cu Jiul Petrosani, Poli nu va putea conta, cu siguranta, pe Toma si Gavatorta, ambii fiind suspendati ca urmare a cumulului de cartonase galbene, incerti fiind Ciobanu si Miclea, datorita unor probleme medicale.
Nichita linisteste spiritele
Ieri s-a derulat intilnirea intre primarul Gheorghe Nichita, ce a fost insotit de alti reprezentanti ai Primariei si reprezentantii conducerii FC Politehnica, menita sa gaseasca solutii de detensionare a crizei la clubul din Copou. S-a mers pe doua linii, gasirea solutiilor pentru achitarea datoriilor grabnice, fara de care licenta nu va fi acordata si identificarea modului in care clubul poate fi sprijinit in continuare de la bugetul local, pentru continuarea reducerii debitelor Politehnicii. „Chiar daca este greu, vreau sa asigur pe toti iesenii ca, asa cum am promis, voi gasi solutiile necesare pentru ca Politehnica sa-si poata plati partea din datorii fara de care nu poate obtine licenta pentru anul viitor. Ramine apoi de identificat varianta prin care clubul sa poata primi banii de la bugetul local, asa cum s-a intimplat pina acum” a spus la finalul intrevederii primarul Nichita.
Vine Tudor
Asemuit cu Brad Pitt pentru show-urile pe care le da, uneori, pe teren si considerat pina nu demult cel mai bun arbitru din tara, Alexandru Tudor a parcurs, in ultima vreme, o traiectorie descendenta. Dupa ce a fost suspendat pentru prestatia catastrofala din meciul Farul – CFR Cluj din ultima etapa a turului, Tudor a condus, ultima oara pe prima scena, meciul Gloria Bistrita – CFR Timisoara, disputat acum sase etape. De atunci, blondul cavaler al fluierului a fost trimis doar in Divizia B, la meciuri lipsite de importanta. Duminica, Alexandru Tudor va reveni in Divizia A chiar in Copou, la partida Politehnica Iasi – Jiul Petrosani, din cadrul etapei a XXVI-a a Diviziei A. Tudor va fi asistat de Florin Stanescu si Iulian Radu si va fi observat de Constantin Gheorghe – Suceava (omul de la Bistrita!).

Comentarii