Complimente de la Inter

joi, 13 noiembrie 2003, 00:00
2 MIN
 Complimente de la Inter

Bucurestiul a avut, ieri, oaspeti de seama: directorul general al clubului Inter Milano, Massimo Moratti si fotbalistul aceleiasi echipe, Francesco Totti. Sosit ieri la Bucuresti in scopul promovarii programului „InterCampus”, ce sprijina copii care doresc sa devina fotbalisti, Moratti a declarat ca
gruparea sa a facut o greseala renuntind prea usor la jucatorul roman Adrian Mutu. „Ne-am grabit in privinta lui Mutu. Nu am gresit cind l-am imprumutat la Verona, dar trebuia sa raminem coproprietari ai jucatorului. S-au facut greseli pe care ni le asumam, chiar daca eu nu eram atunci director general”, a declarat Moratti. Boss-ul interist a adaugat ca Inter a vrut sa-l achizitioneze pe fundasul Cristian Chivu. „Sincer, n-am crezut ca AS Roma va reusi sa-l achizitioneze si felicit clubul roman pentru transferul facut”, a afirmat Moratti.
Oficialul gruparii italiene a declarat ca Mircea Lucescu a fost unul dintre antrenorii preferati ai presedintelui clubului, Massimo Moratti. „Nu se pune problema ca Lucescu sa fi plecat de la Inter pentru ca noi am avea ceva cu romanii. Dimpotriva, presedintele Moratti l-a apreciat foarte mult pe Lucescu, nu numai ca antrenor, ci si ca om. Se poate spune ca noi nu avem incredere in antrenori, avind in vedere ca am schimbat foarte multi in ultima perioada. Am ramas prieten cu Lucescu, pe care il consider un antrenor valoros. Nu pot spune acum daca va reveni vreodata la Inter”, a afirmat Moratti.
La rindul sau, Francesco Coco, a declarat ca daca ar trebui sa aleaga intre Chivu si Mutu, i-ar decerna „Balonul de aur” lui Chivu. „Imi place mult Chivu, deoarece da dovada de calm si inteligenta tactica in timpul meciurilor. Intre el si Mutu, i-as da <> lui Chivu, poate si pentru ca este fundas, la fel ca mine. Mi-as dori ca in acest an trofeul sa fie cistigat de Paolo Maldini sau de Pavel Nedved. Consider ca si fundasii ar trebui apreciati”, a declarat Coco. Fundasul italian a adaugat ca partida amicala Italia – Romania, care se va disputa, duminica, ar putea fi foarte spectaculoasa, deoarece jucatorii nu vor evolua sub presiunea obtinerii unui rezultat.
Coco a vizitat,un centru de copii din Bucuresti, fiind impresionat de interesul acestora pentru fotbal. „Au fost curiosi, m-au intrebat la ce virsta am inceput fotbalul, am fost foarte amuzat. Este usor sa se ofere momente mici de fericire acestor copii care au nevoie de acest lucru”, a spus jucatorul lui Inter.
Programul „Inter Campus” este un proiect inceput in Italia in 1996 si numara in prezent 60 de cluburi italiene si 20 de cluburi in intreaga lume, implicind 20.000 de baieti cu virste cuprinse intre 8 si 13 ani. In Romania, programul se desfasoara in trei orase Braila, Tulcea si Rimnicu Vilcea, in acest proiect fiind implicati 400 de copii si 10 antrenori. La conferinta de presa au mai participat Massimo Seregni, coordonatorul proiectului Inter Campus si Selcuk Saldirak, reprezentantul Unicredit Romania. (MEDIAFAX)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii