Condamnati la locul VI

miercuri, 10 martie 1999, 00:00
2 MIN
 Condamnati la locul VI

Steaua: Voinescu 14 (1X3), R. Popa 14 (1X3), Barbu 13 (2X3), Ilie 16, Ardelean 10 – Voicu 7, Tanase, Leca, Avramescu 2.
Poli Moldrom: Sestopal 14, D. Popa 7, Mirisevschi 14 (1X3), Petovici 18 (3X3), Anghel 5 – Burlacu 4, Scutelnic, Murgoci.
"Orice comentariu referitor la calitatea arbitrajului, dupa cinci infringeri consecutive si o serie interminabila de esecuri in aceasta perioada, poate parea ca o incercare de a gasi scuze. Nu pot, insa, sa nu acuz arbitrajul in partida de ieri, care a fost strategic, chiar si in conditiile in care Steaua n-avea nici un interes", a declarat antrenorul echipei iesene, Dragan Petricevic, la sfirsitul acestui joc de care se legau sperantele iesenilor de a prinde locul patru, care le asigurau o pozitie ideala pentru atacarea play-off-ului. Fara Moscalu si Scutelnic, accidentati (ultimul a jucat doar citeva minute), iesenii au pus stapinire pe locul VI din clasament, fiind prima echipa din serie care isi cunoaste cu precizie locul pe care va termina acest sezon regulat. Prima repriza a fost foarte disputata. La inceput au condus iesenii, pina in minutul 9, cind s-a inregistrat egalitatea (19-19), ca si in min. 13 (29-29). Apoi, jocul a fost echilibrata, diferenta maxima pentru gazde fiind de cinci puncte. Repriza s-a incheiat cu 41-39 pentru Steaua, dupa ce fostul iesean Eugen Ilie, de la gazde, a ratat un slam-dunk de sub panou.
In repriza secunda, a iesit in evidenta brigada de arbitri, in special Florin Butuc, care a gresit de citeva ori jenant pentru gazde. Ultima egalitate s-a inregistrat in minutul 8 al reprizei secunde (49-49), in aceasta parte iesind in evidenta Sasa Sestopal, cu citeva patrunderi irezistibile. Apoi, treptat, gazdele au preluat controlul, desprinzindu-se usor pe fondul ratarilor iesenilor, nu numai de la trei puncte.
Din partea stelista, antrenorul Anton Netolitchi ne-a declarat, dupa meci: "Sansa noastra este play-off-ul. Am pus accent, in aceasta perioada pe pregatirea fizica si avem mari sperante in partida cu Dinamo, deoarece la Sibiu sint putine sanse, din cauza arbitrajelor. Iasul mi s-a parut o echipa obosita. In ceea ce priveste arbitrajul de astazi, nu comentez!" (Lucian MINUT)

Comentarii