Condamnati la victorie

vineri, 31 august 2001, 23:00
3 MIN
 Condamnati la victorie

Cum obiectivul FC Poli Unirea este promovarea, iar dupa doua etape iesenii se afla la -2 in clasamentul adevarului in conditiile in care Botosaniul si Vasluiul au pornit ca din pusca este normal ca meciul de astazi de la Birlad cu Rulmentul sa aiba o singura alternativa pentru gruparea din Copou: victoria. O victorie care ar readuce linistea si sperantele in mijlocul unui vestiar care este destul de incarcat de presiune in acest moment. Incepind din aceasta saptamina, pregatirea fotbalistilor ieseni a fost supervizata de Vasile Simionas, cel mai "proaspat" membru al Consiliului de Administratie, tehnicianul amintit incercind ca pina la intarirea lotului sa capaciteze pe fotbalistii care sint la ora actuala apti de joc. Si chiar daca nu s-a reusit trecerea de obstacolul Foresta in Cupa Romaniei, ceva semne de crestere a nivelului calitativ al jocului "polistilor" exista. Aceasta crestere l-a facut pe antrenorul principal Adrian Kereszy sa declare la sfirsitul meciului cu Foresta ca "nimeni nu ne va sta in fata in campionat daca mergem pe acest drum". Prima verificare a acestei declaratii va fi astazi cind Poli se deplaseaza in efectiv complet la Birlad (exceptia este Manole care ar putea reintra saptamina viitoare) unde intilneste una din gruparile de traditie a esalonului trei, dupa ce cu ani in urma acest oras era o prezenta constanta in liga a doua. Birladenii au inceput campionatul in nota lor obisnuita, neirosind punctele puse in joc pe teren propriu (2-0 cu Aerostar in prima etapa). Mai mult, in deplasarea din a doua etapa Rulmentul a trecut la plus la adevar dupa remiza de la Falticeni, semn ca soliditatea care a caracterizat mereu pe gazdele de astazi nu are inca fisuri. In ceea ce-i priveste pe oaspeti acestia se vor putea baza astazi doar pe lotul cu care s-a inceput campionatului, Capusa si George Serban nefiind inca pusi la punct cu pregatirea in timp ce transferurile lui F. Dan, Sinmartean, Stamate, Ion Radu si State vor fi discutate saptamina viitoare.
Poli ar putea incepe jocul de astazi in formula: Dulcianu – Gheban, Dragoi, A. Ilie, Petrache, D. Munteanu – Andrus, Condurache, Tiron – Dobrea, Brighiu.
Meci tare pe Nena
In aceeasi etapa, tot astazi, de la ora 11.00, un meci de maxima importanta pentru ieseni se disputa pe stadionul Nena acolo unde RATC CFR Moldova primeste replica liderului, FC Botosani. Oaspetii au dupa doua etape maximum de puncte si un golaveraj de invidiat, 12-0, semn ca gindurile de promovare nu au fost simple vorbe in vint. De aceea, pe linga ca joaca pentru ei, transportatorii (care au deja minus 2 in clasamentul adevarului) pot da indirect o mina de ajutor si lui Poli stopind printr-un rezultat favorabil iuresul oaspetilor. Fie si tinind cont doar de aceste date se anunta o partida cu scintei.
Celelalte meciuri ale etapei sint: Sportul Municipal Vaslui – Cimentul Bicaz, Gloria Zemes – Aerostar Bacau, Unirea Negresti – Foresta II Falticeni, Rafinaria Darmanesti – CFR Pascani, Pro Mobila Crucea – Telecom Iasi, Ceahlaul II – Bucovina Radauti. (Ovidiu MINEA)

Comentarii