Conferinta doi in unu!

miercuri, 08 august 2012, 21:55
4 MIN
 Conferinta doi in unu!

CSMS a trecut la inovatii. Ieri, clubul iesean a organizat doua conferinte de presa in aceeasi sala, presedintele Florin Prunea vorbind separat de antrenorul Ionut Popa, care a inceput dialogul cu ziaristii la cateva minute dupa incheierea speech-ului sefului executivului iesean! Prunea, care a cerut in mod expres sa apara in fata presei separat de antrenor, a sustinut insa ca intre el si Popa nu exista disensiuni. "Nu e niciun fel de problema intre mine si antrenor. Am considerat ca e mai bine sa vorbim separat, pentru ca sunt probleme diferite" si-a motivat gestul presedintele, care a implinit ieri 44 de ani.

Acesta a spus ca desi a lipsit o lunga perioada din Copou, a muncit pentru CSMS: "Indiferent daca sunt in Iasi sau nu, eu lucrez de dimineata pana noaptea pentru Iasi. Exceptie sunt perioadele in care sunt delegat UEFA, cand lipsesc trei zile. Aceste lucruri erau stiute si sunt stipulate in contractul meu. Oricum, am inteles ca inaintea mea au fost presedinti care stateau doua zile pe saptamana in Iasi". Prunea a anuntat ca cei care au organizat gresit deplasarile de pana acum vor fi trasi la raspundere. "Am facut o ancheta interna si voi face un referat, pe baza caruia Comitetul Director va penaliza persoanele care au organizat defectuos deplasarea la meciul cu Dinamo. Nu pot sa va spun cine sunt acestea. Si la Rapid au fost probleme, insa atunci s-a defectat autocarul. E inacceptabil ca la Liga I sa se intample asemenea lucruri, e vorba de atmosfera la echipa si de imaginea clubului. Incepand de ieri, fiecare persoana din club stie clar ce atributii are. Cine iese din front, nu va mai fi la club" a declarat presedintele, care a explicat de ce programul echipei a fost bulversat si in ziua de luni si ce se va intampla cu stafful medical: "E adevarat, echipa a mancat luni la pranz, iar apoi, dupa plecarea din Bucuresti, la Adjud, dupa miezul noptii. Noul doctor a decis acest lucru, pentru a nu mai fi luate pachete pe drum. Apoi, este drept ca au fost momente in care echipa nu a avut doctor langa ea. Vom cauta un doctor, insa sunt mari probleme aici. Personal, regret ca doctorul Pralea si-a dat demisia".

Florin Prunea a recunoscut si ca fotbalistii nu primeau acum nici un leu, in cazul unei remize cu Dinamo sau Rapid! "Eu am propus un sistem de premiere cu 1 000 de euro prima pentru victorie acasa si 2 000 in deplasare. Nu a fost apropat, iar acum este in vigoare altul. Conform acestuia, egalul se premiaza doar la sfarsitul sezonului, si numai in cazul in care se evita retrogradarea". Presedintele a confirmat ideea generala lasata dupa primele jocuri, si anume ca jucatorii au ramas datori – "Am pierdut multe puncte pe greseli individuale. Sunt multi jucatori care au fost sub asteptari, de la portari astept mai mult" – insa a pus punct iluziilor celor care sperau ca promisiunile de intarire a lotului cu jucatori valorosi se vor concretiza: "Eu am incredere in actualul lot, cu care cred ca putem sa ne salvam. Acum nu avem rezultate pentru ca avem si un program extrem de dificil. Lotul il vom mai intari, functie de buget. Vor mai fi adusi jucatori, insa doar jucatori tineri, din Iasi sau zona Moldovei".

 

 "Nu dorm noptile de grija echipei!"

 – spune antrenorul echipei, Ionut Popa

Ionut Popa nu a vrut sa comenteze problemele cu care se confrunta clubul: "Nu ma mai provocati. V-am spus ca dupa discutia cu Comitetul Director, nu mai aplic metoda Teasca, aceea de a ma implica in toate. Mi s-a spus sa lucrez cu ce am, asta fac, chiar daca nu dorm noptile la cate probleme sunt. Nu ma mai intrebati de primar, de presedinte, de autocar, de medic, de ROI, de referendum, de altele. Eu am spus ca e nevoie de jucatori, nu s-au adus. Eu am propus un alt Regulament, nu am fost ascultat. Nu mai vreau sa mai primesc alta hartie de la Comitetul Director, ca nesocotesc ceea ce mi s-a spus. Putem sa mergem si cu roaba si cu roata si cu remorca in deplasare, nu ma intereseaza. Pe mine ma intereseaza doar echipa, pe care incerc zi de zi sa o cresc si spectatorii, pe care vreau sa-i multumesc! De altfel, in ciuda opozitiei unora, pe cei doi fani care au fost in Giulesti langa noi, i-am luat spre Iasi cu microbuzul echipei! Le-am spus si jucatorilor, putem pierde si cu 10-0, dar, cand iesim de pe teren, trebuie sa stoarcem tricourile, pentru ei si pentru suporteri". Tehnicianul a spus ca starea vremii l-a facut sa modifice programul de pregatire dinaintea jocului cu Petrolul. "In aceasta saptamana am facut cate un singur antrenament pe zi, seara. Starea ridicata de oboseala, de dupa drumurile la Bucuresti, caldura extrema si tragedia cu decesul lui Henry ne-au pus pe ganduri" a precizat Ionut Popa, care a facut aprecieri laudative la adresa adversarului de vineri: "Petrolul are, alaturi de Vaslui, Steaua si CFR, cel mai bun lot din Romania. La investitiile de acolo, e normal sa fie considerata una dintre favoritele la titlu. Noi speram sa opunem cat de cat rezistenta, pe fondul unei mobilizari generale".

Partida dintre CSMS Iasi si Petrolul Ploiesti se va disputa vineri, pe stadionul "Emil Alexandrescu", de la ora 21:30.

Comentarii