Contre Paraschiv – Simionas

joi, 22 ianuarie 2004, 00:00
3 MIN
 Contre Paraschiv – Simionas

Decizia lui Poli Unirea Iasi de a renunta la serviciile unor jucatori inainte de plecarea in cantonamentul de la Vatra Dornei a generat citeva contre verbale intre fundasul Ciprian Paraschiv si antrenorului iesenilor, Vasile Simionas. Fotbalistul de 29 de ani a declarat ca este pentru a treia oara in cariera in care Simionas ii pune piedica: „Am ramas perplex atunci cind am auzit ca nu sint inclus in lotul care urca la munte. Si asta desi in tur nu mi s-a dat credit decit sporadic iar atunci cind am fost folosit mi-am facut datoria. Trebuia insa sa ma astept la asa ceva, pentru ca am stiut mereu ca nea Simi nu ma agreaza, acum fiind pentru a treia oara cind am de suferit mult de pe urma domniei sale. Cind am terminat junioratul, din grupa care am iesit campioni nationali am fost printre putinii trimisi la divizia C, iar anul trecut a trebuit sa ma duc la Navodari. Iar antrenorii de acolo mi-au spus la sfirsit ca am fost unul din liderii echipei ce a terminat campionatul inaintea lui Poli! Eu nu sint deloc un tip conflictual si de aceea nu inteleg cu ce l-am suparat” a spus Paraschiv care a adaugat ca a pierdut o multime de bani din cauza acestei decizii: „In iarna nu am onorat o oferta foarte tentanta financiar din Arabia Saudita, numai pentru a continua sa joc acasa. Nu inteleg de ce nu mi s-a spus mai devreme ca nu e nevoie de mine, pentru ca, probabil, nu renuntam la atitia bani”.
In replica, Simionas a spus:”Imi pare rau ca acest baiat minte. Cu mine a promovat la echipa mare, si nu l-am incurcat niciodata, ba chiar l-am ajutat. Si a fost singurul jucator din istoria lui Poli care a avut parte de un meci de retragere, atunci cind a intrerupt activitatea de fotbalist, dedicindu-se arbitrajului. Acum, insa, nu mai are valoare pentru Poli!”.
Ceilalti trei jucatori lasati acasa (ca si Paraschiv, toti fiind fosti divizionari A!) au primit mai relaxati vestea rezilierii contractelor cu Poli. Alexa si Vaduva au spus chiar ca se asteptau la asa ceva, dupa evolutiile din tur, iar Dobrea, care va implini 36 de ani in aceasta vara, a declarat ca „trebuia sa vina odata si acest moment”. Primii doi isi vor cauta echipe, dupa ce Poli le-a dat acceptul sa plece gratis in schimbul renuntarii la orice pretentie financiara, iar Dobrea are mari sanse de a deveni antrenor secund la echipa a doua, ce activeaza in divizia D. „Oricum, nu mai vreau sa mai plec de acasa” a spus Dobrea, ce primise o oferta din partea divizionarei C din Reghin, care are mari sanse de a fi antrenata din retur de Adrian Kereszy. In ceea ce-l priveste pe Paraschiv, acesta a spus ca „voi analiza daca voi continua sa joc sau voi redeveni arbitru, in tur recuzindu-ma”.
Amical cu Gloria?
In conditiile in care la Alexa, Vaduva, Paraschiv si Dobrea s-a renuntat, Andreescu si Stavila au parasit Iasul iar Cristea a ramas acasa pentru a onora convocarea la lotul de tineret, in autocarul ce a transportat ieri la Vatra Dornei delegatia Iasului au incaput 25 de jucatori: Arcanu (FC Brasov), Dulcianu, Branet (portari); T. Petre (Inter Gaz Bucuresti), Gheban, Bernard, Ad. Ilie, Ir. Ionescu, Cercel (fundasi); Mitruc, Vintila, Croitoru, Botan, G. Paraschiv (Petrolul Ploiesti), Colec (Sportul Studentesc), Dragoi, Bitica (Petrolul Ploiesti) (mijlocasi); Luca, Pacurar, Chiper, Bilba (atacanti), precum si sperantele locale Marin, Gherasim (ambii de la Poli II), Vasilache, Palimaru (ambii de la Noua Generatie). Dupa toate probabilitatile, primul amical al anului pentru Poli va fi unul tare, simbata, cu Gloria Bistrita. (Ovidiu MINEA)

Comentarii