Copiii lui Kereszy ataca titlul

marți, 09 ianuarie 2001, 00:00
2 MIN
 Copiii lui Kereszy ataca titlul

Scoala fotbalistica ieseana de la nivelul copiilor si juniorilor nu se dezminte. Dupa performante realizate pe banda rulanta in sala proprie in anii trecuti, copiii de la Poli au trebuit anul acesta sa-si masoare fortele in deplasare, reparatiile de la Sala Polivalenta din orasul nostru schimbind obisnuitul loc de desfasurare a jocurilor din cadrul Cupei Sperantelor – Memorialul Gheorghe Ola. Drept urmare, la sfirsitul saptaminii trecute, una din fazele zonale ale acestui autentic campionat national de minifotbal a fost programata la Vaslui. Derulata pe parcursul a trei zile, reunind reprezentantele judetelor Botosani, Suceava, Iasi si Vaslui, competitia a consfintit calificarea la turneul final al Memorialului Ola a grupei de copii a lui Poli nascuti in 1989. Date despre jocurile de la Vaslui ne-au fost oferite de Adrian Kereszy, antrenorul micutilor fotbalisti: "In prima zi am remizat, 4-4, cu CSS Suceava, apoi am invins cu 7-1 pe CSS Botosani si cu 3-1 pe CSS Birlad, calificindu-ne la golaveraj. Noi am avut +8 fata de +2-ul pe care l-au avut sucevenii cu care am fost la egalitate de puncte. Superioritatea noastra se poate vedea si din faptul ca toate trofeele au revenit unor copii de-ai nostri. Cel mai bun portar a fost desemnat Daniel Moraru, cel mai tehnic jucator, Alexandru Livadaru iar Ilie Talpan a fost declarat golgeterul turneului. Ma bucura enorm acest succes mai ales ca, in afara clubului, care ne-a dat 3 milioane de lei, efortul financiar al parintilor copiilor a fost imens. Numai cazarea, la hotelul Racova, de trei stele, a costat 15 milioane de lei! In plus, cheltuielile cu masa, excelenta, si cu echipamentul au fost si ele ridicate. De aceea, multumesc tuturor parintilor si in mod deosebit domnilor Stan, Citea, Schiopu si Geoacas".
Fosta vedeta din Copou, care antreneaza si pe divizionara C, FC Unirea 2000, are ginduri mari si in privinta fazei finale a competitiei care se va derula intre 18 si 20 ianuarie la Tulcea: "S-au calificat 8 echipe, multe dintre ele de la cluburi particulare, foarte puternic sustinute financiar. Marti, la FRF, va fi tragerea la sorti si vom afla cu care dintre echipele calificate, Viitorul "Gica Popescu" Craiova, Sporting Tulcea, Juventus Bistrita, FCM Bacau, FC Brasov, Farul si cistigatoarea zonei Arad, vom fi in grupe. Oricum, eu sper sa ne batem pentru medalii".
La categoria de virsta a copiilor nascuti in 1988, FCM Poli a ratat calificarea la faza finala in dauna CSS Vaslui. Elevii lui Nicu Ursache au inregistrat urmatoarele rezultate: 0-0 cu CSS Suceava, 1-2 cu CSS Vaslui si 11-1 cu CSS Botosani. (Ovidiu MINEA)

Comentarii