Copoul se dezmorteste

vineri, 03 septembrie 2010, 23:03
3 MIN
 Copoul se dezmorteste

Clubul Sportiv Municipal Universitar Politehnica Iasi debuteaza astazi in fata iesenilor, de la ora 11, in Copou, fiind programat meciul cu FC Arges. Ieri, oficialii clubului iesean au organizat o conferinta de presa in care au prezentat gindurile cu care abordeaza partida. "Vrem sa oferim iesenilor un fotbal de calitate inca de la prima reprezentatie. Stiu ca va fi dificil, deoarece ne-am organizat foarte tirziu, insa am incredere ca vom porni cu dreptul" a spus presedintele Grigore Sichitiu, care este optimist in privinta adoptarii echipei de catre ieseni: "Noi nu avem nici o vina vizavi de fosta echipa. Cred ca iesenii vor fi multumiti ca au o echipa care se bate pentru promovarea in prima liga in locul uneia care sa porneasca din campionatul municipal. Imi doresc ca toate gloriile Iasului fotbalistic sa vina linga noi. Am discutat cu Simionas, cu Lupulescu, urmeaza sa discut cu Romila. Nu ascund ca voi face totul pentru ca istoria Politehnicii sa nu ramina ingropata".

Seful executivului iesean a oferit si citeva elemente legate de lot: "Legitimarile lui Panait, Panc, Eze si Siminic au fost rezvolvate. In plus, a semnat cu noi si Tene, de la Rapid II, Draghia, de la aceeasi echipa, refuzindu-ne. Avem de la Vaslui dezlegarile lui Buhaescu si Andronic, insa primul trebuie sa treaca citeva teste medicale iar al doilea nu raspunde la telefon. Ma bucura ca Tincu si Tanasa si-au revenit, astfel ca avem tot lotul valid. In perspectiva, vom continua sa intarim lotul, insa fiecare jucator pe care-l vom aduce va fi indelung verificat. In ceea ce-i priveste pe actualii componenti ai lotului, ei trebuie sa se ridice la asteptarile noastre, pentru ca selectia continua". Sichitiu a mai spus ca echipa nu are inca un buget clar: "Cautam bani peste tot. Numai din droguri, armament si prostitutie nu acceptam bani! Sper sa ne ajute si oamenii de afaceri si oficialitatile locale, indiferent de culoarea politica, pentru ca aceasta echipa joaca in Iasi si reprezinta orasul".

In ceea ce-l priveste pe antrenorul Ionut Popa, acesta a anuntat ca se asteapta ca echipa sa se inchege in sapte-opt etape. "Asta pentru ca, spre mirarea mea, din fosta echipa, care a retrogradat desi a avut conditii foarte bune, numai un jucator, Tincu, a ramas in Copou. Actualul lot s-a strins tirziu, de aceea este nevoie si de rabdare", a explicat tehnicianul.

La intilnirea cu reprezentantii mass-media au fost prezenti si jucatorii Mihai Panc, Claudiu Ionescu si Bogdan Panait, care s-au aratat optimisti in ceea ce priveste atingerea obiectivului, promovarea. In ceea ce-i priveste pe oaspeti, acestia au anuntat, prin vocea antrenorului Iordan Eftimie, ca nu doresc sa se intoarca cu mina goala de la Iasi, pitestenii sperind sa speculeze lipsa de omogenitate a gazdelor.

Intrarea la meci va fi libera, Sichitiu anuntind ca la o peluza va fi amenajat un sector rezervat copiilor sub 14 ani.

Politehnica ar putea incepe partida in formula: Anghelache – Sandru, Vlaicu, Panait, Eze – R. Neagoe, Drida, Panc, Cl. Ionescu, Cornea – Palimaru.

Arbitrii partidei sint George Radulescu (Bucuresti); Daniel Hirlab (Brasov) si Joszef Peter (Sfintu Gheorghe) iar observatori – Marius Beudeanu (Brasov) si Alexandru Nicolae (Bucuresti).

Celelalte partide ale etapei, in seria a II-a: CS Mioveni – ACU Arad; FC Bihor – Vointa Sibiu; CSM Rimnicu Vilcea- Ariesul Turda; Minerul Lupeni – CFR Craiova; Silvania Simleu- Petrolul Ploiesti; Unirea Alba Iulia – Muresul Deva; UTA- ALRO Slatina;

Comentarii