Cosmarul nu s-a terminat

duminică, 07 mai 2000, 23:00
2 MIN
 Cosmarul nu s-a terminat

CSM Iasi XXI: Cracana, Spatariu – Palarie (10 goluri), Lupan (7), Pinteala (4), Nedelcu (2), Ionescu (2), Grosu (1), Abalasei (1), Bidirel, Sandu, Moruz.
Rulmentul: Radulescu, Istioc – Peta (6), Detesan (4), Rachieru (3), Rotis (3), Oana (3), Gal (3), Petcu (2), Goran (1), Popa (1), Moise.
Au arbitrat: Ion Tibru si Belu Horatiu (Bucuresti).
Rareori se intimpla ca atmosfera in sinul unei echipe care tocmai a cistigat un meci sa fie de inmormintare. Finalul jocului de ieri i-a gasit pe suporteri fericiti, CSM Iasi XXI obtinind o victorie care ar fi trebuit sa echivaleze cu raminerea in primul esalon. In timp ce acestia se indreptau multumiti spre case, vestea ca Ciserom a invins la Cluj a cazut ca un bumerang asupra staff-ului tehnic al echipei. "Nu e posibil asa ceva", a spus antrenorul Veniamin Lupan, care se astepta sa desfunde sampania dupa aceasta partida. S-ar putea sa nu o mai faca deloc, si asta nu din cauza clujencelor, care au pierdut pe teren propriu si in fata noastra, acum doua etape. Cum nici infringerile pe teren propriu cu "europenele" Oltchim, Rapid, Silcotub si Otelul nu sint de condamnat, ramine egalul cu Fibrex Savinesti, o formatie de mijlocul clasamentului. Traim in Romania, iar fair-play-ul echipelor fara obiectiv se modifica adeseori dupa cum bate vintul.
Revenind la meciul de ieri, victoria gazdelor nu s-a conturat deloc usor.
Brasovencele au inceput foarte bine, conducind cu 4-1 (min.7). Iesencele egaleaza la 5 prin Maria Palarie, echilibrul pastrindu-se pina in finalul reprizei gratie indeosebi evolutiei foarte slabe a Lenutei Lupan, care a vrut sa faca multe dar a reusit prea putin. Inceputul reprizei secunde anunta un final pe muchie de cutit, in minutul 36 scorul fiind egal, 15-15. Revenirea in joc a lui Lupan si introducerea inspirata a lui Pinteala inclina balanta de partea iesencelor, care reusesc desprinderea: 18-15 (min.40), 21-16 (min.43), 25-19 (min.50). Brasovencele se impaca cu gindul infringerii si jocul curge linistit catre un final asteptat. Iesencele nu au prins o zi foarte buna, desprinderea lor datorindu-se revenirii in joc a Lenutei Lupan si inspiratiei lui Pinteala. O evolutie constant buna a avut si de aceasta data Maria Palarie. Acum urmeaza o saptamina de foc pentru iesence, care vor juca la sfirsitul saptaminii la Sebes, iar o infringere la mai mult de un gol diferenta va insemna retrogradarea.
In meciul "U" Ursus Cluj – Ciserom Sebes, gazdele au jucat mizerabil, pierzind mingi in atac, ratind din situatii de "1 la 1" cu portarul advers si fiind usor de depasit in aparare. Sebesanele au condus la pauza cu 13-12, repriza a doua insemnind un galop de sanatate pentru Ciserom, care a speculat prompt toate greselile din atac si aparare ale clujencelor.
Celelalte rezultate: Fibrex – Silcotub 23-23, Oltchim – Rapid 32-31, Remin Deva – Hidrotehnica Constanta 28-23, "U"Cluj – Ciserom Sebes 22-27. (Daniel SIMION)

Comentarii