Cu barcile prin transee

miercuri, 06 iulie 2011, 20:12
2 MIN
 Cu barcile prin transee

Un eveniment important pentru care orasul nostru se pregateste este reprezentat de Campionatele Nationale de canotaj juniori, care vor avea loc in perioada 8-20 august la Baza Nautica Dorobant, unde sint asteptati peste 300 de sportivi, impreuna cu antrenorii echipelor nationale. Toate bune si frumoase, clubul organizator iesean a pregatit totul in cele mai mici amanunte, cu o singura exceptie care nu depinde de ramura sportiva: "Drumul spre Dorobant, la 3 km de Iasi, are o portiune neasfaltata de un kilometru si jumatate, si este practic, impracticabil. Se parcurge cu o masina normala in 10-15 minute si nu este greu de imaginat cum vor trece pe acolo vehicule grele din toata tara, pline cu ambarcatiuni de toate marimile. Fiind vorba de o zona din exteriorul orasului, apartinind comunei Aroneanu, am facut inca din octombrie o adresa oficiala Consiliului Judetean, in care am cerut asfaltarea zonei respective. Din pacate, n-am primit nici un raspuns oficial si exista riscul ca sa ne facem de ris in fata elitei canotajului din toata tara, in frunte cu legendara Elisabeta Lipa", a spus, cu amaraciune antrenorul sectiei de canotaj a CSM Iasi, Ioan Lazariuc.

Piatra, nu asfalt

Contactat de "Ziarului de Iasi" in aceasta problema, seful Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor (DJADP), Radu Judele, a declarat: "La ultima sedinta a Consiliului Judetean pe ordinea de zi se afla un proiect referitor la aprobarea noilor indicatori tehnico-economici pentru aceasta lucrare. Din pacate, o parte dintre consilieri au parasit sedinta, fapt pentru care nu a mai fost votat. Proiectul a fost facut acum trei ani si trebuie avizat devizul de lucrari. Dupa ce va fi aprobat, va trebui sa organizam licitatie si apoi sa incepem executia lucrarii. Daca nu va fi nici o contestatie a licitatiei, estimez ca lucrarea ar putea incepe la sfirsitul lunii august. Oricum ar fi, pentru finalizarea lucrarii ar fi nevoie de 2,4 milioane de lei, iar noi am alocat doar 1,5 milioane de lei", a spus Judele, care a adaugat ca pina la competitia amintita, DJADP va pietrui portiunea de drum.

Doua iesence la Lucerna

Sectia de canotaj a CSM Iasi a avut parte si de bucurii, in ultima vreme, vesti bune venind de la sportivele de frunte ale Iasului, cooptate la lotul olimpic pregatit de antrenorul Mircea Roman. In urma unei selectii minutioase, iesencele Irina Dorneanu si Mihaela Petrila au fost incluse in lotul Romaniei pentru puternica intrecere Regata Lucerna, care va avea loc la sfirsitul acestei saptamini. Dupa cum ne-a informat antrenorul Ioan Lazariuc, Mihaela va participa in barca de 2 visle cu Ioana Craciun (descoperita la Iasi, in prezent la CSM Botosani), iar Irina se va alinia in barca de 8^1, cel mai prestigios echipaj al Romaniei de-a lungul timpului. "Este cel mai important test inainte de Campionatele Mondiale care vor incepe la 28 august in orasul sloven Bled. De cele mai multe ori, ierarhiile la Mondiale au fost aceleasi ca la Regata Lucerna", a precizat Lazariuc.

Comentarii