Cu bita in balta

miercuri, 10 noiembrie 2010, 22:04
3 MIN
 Cu bita in balta

In numarul de ieri al "Ziarului de Iasi", primarul Iasului, Gheorghe Nichita, a confirmat informatiile publicate in ultima vreme in ziar cu privire la ceea ce a facut pina acum in fotbalul iesean Ionut Negoita, presedintele Asociatiei CSMU Politehnica Iasi. Edilul sef a declarat ca investitiile omului de afaceri prahovean in Copou sint destul de subtiri, Nichita cerindu-i public lui Negoita sa bage mai adinc mina in buzunar. Conform unor surse, cel care a primit gratis friiele CSMU Politehnica nu a virat nici macar 200 000 lei in conturile clubului; asta in conditiile in care Fundatia Sportului Iesean (FSI), care nu are nici macar un reprezentant in Consiliul Director al gruparii din Copou, a contribuit la bunul mers al actualei echipe iesene cu circa 700 000 de lei. Mai mult, Negoita a dat bani la Poli sub forma de impumut (!), spre deosebire de FSI. Exista zvonuri care afirma ca, profitind de intirzierea oficializarii unor acte si de pasivitatea de pina acum a oficialilor ieseni, omul de afaceri a adoptat aceasta politica a imprumuturilor in mod premeditat. Planul era ca prin sumele imprumutate acum sa fie obtinute mai multe actiuni in momentul in care asociatia non-profit in cadrul careia functioneaza Politehnica se va transforma in societate pe actiuni. Acest lucru ar fi diminuat drepturile Consiliului Local Iasi, banii virati de oficialitatile locale pina acum nemaiurmind a fi luati in calcul in momentul schimbarii organizarii Politehnicii.

Daca a cheltuit foarte putin in comparatie cu asteptarile, neaducind nici atacantii promisi la instalare, Negoita a excelat la alt capitol, netrecind saptamina fara o boacana a omului de afaceri. La Rimnicu Vilcea, dupa primul meci al Iasului pe care l-a vazut, a declarat ca rezervele erau mai bune decit titularii, dupa derbyul cistigat categoric cu Petrolul a uluit lumea fotbalului, demitindu-l pe antrenorul Ionut Popa, iar esecul de la Craiova, cu Gaz Metan CFR, a fost scuzat prin lipsa timpului avut la dispozitie de noul tehnician, Adi Falub, pentru pregatirea meciului, desi Iasul statuse o etapa. Absenta lui Negoita de la meciul cu Silvania a dat iluzia ca saptamina in curs va trece linistita. Palida amagire, omul de afaceri "revansindu-se" repede! De asta data, cu o iesire care ii face pina si pe cei care nu judeca persoanele dupa locul nasterii sa-si puna intrebari vizavi de modul in care sint priviti de Negoita, care a proclamat: "Nu regretam despartirea de Ionut Popa. Stiu ca asa sint moldovenii, mai nostalgici, probabil l-ar vrea inapoi si pe Ceausescu!".

Daca pina acum se invoca lipsa de experienta fotbalistica a prahoveanului, ultima iesire a celui caruia i s-a dat pe mina destinele fotbalului iesean nu are nici o legatura cu sportul, vorbele sale fiind cel putin deranjante, indiferent cum ai privi lucrurile.

Astfel, spusele unui om care a vazut multe la viata lui, directorul CS Politehnica, Leonida Antohi vizavi de Negoita – "Lucrurile nu sint deloc in regula la Steaua. Macar acolo patronul, Gigi Becali, baga milioane de euro pentru a face galagie. Pe cind la Iasi..." – se confirma, din nefericire, din plin, prahoveanul calcind, cu exceptia sumelor cheltuite in fotbal, apasat pe urmele celui despre care a spus ca ii este exemplu negativ

Bobar explica de ce a refuzat Iasul

Directorul CSM Resita, Cristi Bobar, a explicat ieri de ce a refuzat postul de director executiv al CSMU Politehnica Iasi. "M-a onorat oferta Iasului, insa nu vreau sa vin in Copou sa incurc, in loc de a face treaba". Reamintim, Ionut Negoita, presedintele ACSMU Politehnica Iasi, l-a adus marti pe Bobar in Iasi spunindu-i ca va fi numarul 1 in executivul iesean. Totusi, in urma sedintei Comitetului Director al clubului de marti, Grigore Sichitiu si-a pastrat functia de presedinte executiv. In aceste conditii, lui Bobar, i s-a oferit un post care nu exista pina acum in organigrama clubului, resiteanul refuzindu-l.

Belele in atac

CSMU Politehnica Iasi are mari probleme in linia de atac inaintea meciului cu Ariesul Turda. Accidentat in timpul partidei cu FC Silvania, de simbata trecuta, Youssouf Kamara nu va face deplasarea in Ardeal, Clement Palimaru este incert, in timp ce Herghelegiu este asteptat a face primul antrenament al saptaminii in Copou abia astazi, dupa ce a participat la o actiune a lotului national de juniori. Poli pleaca astazi din Iasi, urmind a sta doua zile la Cluj inaintea partidei de simbata.

Comentarii