Cu tramvaiul la stadioane

vineri, 21 septembrie 2001, 23:00
3 MIN
 Cu tramvaiul la stadioane

Toate echipele locale de divizia C vor sta in Iasi in acest sfirsit de saptamina, programarea etapei a sasea cuprinzind meciuri acasa pentru Poli Unirea si AS Telecom precum si "deplasarea" in Copou a celor de RATC CFR Moldova.
La "Emil Alexandrescu" spectatorii care au norocul sa stea in afara enclavei fara masini stabilita astazi de Primarie vor putea veni si cu autoturismele, bineinteles, dupa un ocol consistent. Din fericire, Primaria si RATC au hotarit ca mijloacele de transport electrice sa circule fara restrictii, astfel incit in Copou se poate ajunge fara probleme. Cu toate acestea, inca inainte de aceasta, conducerea clubului Poli-Unirea luase deja masura rasplatirii suporterilor, prin stabilirea intrarii gratuite si la meciul de astazi.
Teoretic, doar orgoliile pot interveni astazi, unii dintre "transportatori" avind sansa de a demonstra ca ar incapea si ei in lotul din Copou. Problema victoriei pare a fi insa rezolvata din start: in primul rind diferenta de valoare sugerata si de pozitiile in clasament (gazdele se afla pe locul 3, cu 10 puncte si +4 la adevar iar oaspetii se situeaza pe penultima pozitie a clasamentului, cu doua puncte si un pasiv de 7 puncte la adevar); apoi, surprizele care pot aparea in fotbal par a fi excluse de vreme ce, in ultima instanta, "actionarul majoritar" al celor doua echipe, Consiliul Local (ce aloca peste 200 de milioane de lei lunar la Poli prin intermediul SC Fotbal Iasi si sprijina consistent RATC-ul) decide. Asa ca e greu de crezut ca tocmai o echipa ieseana ar putea pune piedica lui Poli in tentativa acesteia de a ajunge pe primul loc. De altfel acest lucru este perfect posibil chiar astazi in ipoteza unei infringeri a vasluienilor la Falticeni si a ratarii victoriei de catre FC Botosani in deplasarea de la Bacau. In plus, in tabara oaspetilor problemele sint majore: scaunul antrenorului Dorinel Toiu
se clatina, iar vicepresedintele Constantin Helesteanu, ne-a anuntat ca echipa are probleme de efectiv: Luiuz este suspendat, Paun si Paval accidentati, iar Murgu a plecat ieri dimineata in Siria impreuna cu virful lui Poli, George Serban, pentru a da probe de joc.
De la gazde, la care au posibilitatea sa debuteze noile achizitii, F. Dan, Stamate si Sinmartean, va lipsi doar Gheban, eliminat etapa trecuta, la Zemes.
Poli: Cimpeanu – Stamate, Petrache, A. Ilie, Petrache, D. Munteanu – Cristea, Medeleanu (Dragoi), Tiron – Dobrea, Brighiu.
RATC CFR: Comisu – Raileanu, Popescu, Catusanu, Dragoi, Ilade – Voicu, Romila, Vasluianu – Agapi, Botezatu.
Cotan, "telefonistul"
La concurenta, si partida dintre AS Telecom si Unirea Negresti, programata pe stadionul "Nena", tot de la ora 11.00, se anunta interesanta. Gazdele, cu o fata total schimbata in bine fata de sezonul trecut, au avut un start bun in campionat si ocupa acum o pozitie la mijlocul clasamentului (locul 9, cu 7 puncte si +1 la adevar) avind ca principala grija conservarea locului "caldut" pe care se afla. Conditia sine qua non este obtinerea victoriilor in meciurile de pe teren propriu, mai ales in fata adversarilor mai slab cotati, cum ar fi Unirea Negresti (locul 13, 5 puncte, -4 la adevar). Din tabara adversarilor de astazi, nou promovati in divizia C, vin insa unele semne de ingrijorare pentru ieseni, situatia lor financiara dind semne de redresare. O dovada in acest sens este si transferul lui Condurache, un fotbalist cu mare exeperienta, luat inaintea inceperii sezonului de catre cei din Copou tocmai din curtea "telefonistilor"! Acestia isi pun sperante, incepind cu aceasta etapa, in Cotan pentru aducerea ordinii la mijlocul terenului. Dupa cum a declarat presedintele AS Telecom, Dumitru Boncu, ceilalti doi jucatori veniti de la Poli in aceasta saptamina, Manole si Pietrariu nu vor juca astazi, primul plecind o perioada din Iasi iar al doilea neavind inca legitimatia de joc in ordine.
In afara partidelor din Iasi, in C1 se mai disputa astazi meciurile: Aerostar Bacau – FC Botosani, Foresta II Falticeni – Sportul Municipal Vaslui, CFR Pascani – Gloria Zemes,
Bucovina Radauti – Rulmentul Birlad, Ceahlaul II Tirgu Neamt – Rafinaria Darmanesti, Cimentul Bicaz – Pro Mobila Crucea. (Ovidiu MINEA)

Comentarii