Cucuriguuu, dupa pauza

Subtitlu

vineri, 23 iunie 2006, 23:47
2 MIN
 Cucuriguuu, dupa pauza

Arena: Rhein-Energie, Köln, grupa G
Togo: Agassa – Tchangai, Abalo, Nibombe, Forson – Senaya, Aziawonou, Salifou, C. Touré (’59 – Olufade) – Adebayor (’75 – Dossevi), Coubadja. . Antrenor: Otto Pfister.
Franta: Barthez – Sagnol, Thuram, Gallas, Silvestre – Ribéry (’77 – Govou), Viéira (’81 – Diarra), Makélélé, Malouda (’73 – Wiltord) – Trézéguet, Henry.. Antrenor: Raymond Domenech.
Arbitri: Jorge Larrionda – Walter Rial, Pablo Fandino (Uruguay).
Cartonase galbene: Makélélé /Azianowou, C. Touré, Salifou
0-1, min. 55: combinatie la marginea careului intre Ribéry si Viéira, ultimul inscriind din intoarcere la coltul lung.
0-2, min. 61: Henry, deschis de Viéira, sub privirile aparatorilor africani, trece de Tchangai si inscrie.
Va mai amintiti meciul Grecia – Franta (1-0) din sferturile Euro 2004? Titlul cronicii unuia dintre cele mai socante rezultate ale competitiei era „Claponul galic”, titlu rememorat dupa prima repriza a partidei de la Köln. Intr-adevar, desi dorinta opiniei publice a fost satisfacuta, Domenech introducindu-l pe Trézéguet alaturi de Henry, „les bleu” au parut ca o echipa rupta in doua in lipsa lui Zidane. Togolezii au incercat sa preseze poarta lui Barthez, dar lentoarea in executii si lipsa de curaj in finalizare i-au privat de un rezultat favorabil. Repriza a doua nu a aratat o Franta prea mult schimbata in bine, dar citeva sclipiri in ofensiva, cumulate cu caderea africanilor, a condus spre un rezultat logic. Din pacate, pentru sustinatorii „cocosului galic”, Elvetia a spus „stop” dorintei de a cistiga grupa. Si in optimea de foc cu Spania, daca nu se intimpla vreun miracol in galagiosul vestiar al lui Zidane, Franta nu este favorita.
Clasamentul grupei G
1. Elvetia 3 2 1 0 4-0 7
2. Franta 3 1 2 0 3-1 5
4. Coreea S.3 1 1 1 3-4 4
4. Togo 3 0 0 4 1-6 0

Comentarii