Cui ii mai pasa?

marți, 20 martie 2001, 00:00
3 MIN
 Cui ii mai pasa?

Dumnezeu mi-e martor ca nu am nimic contra arbitrilor. Anul acesta insa FCM Poli a pierdut enorm de multe puncte tocmai datorita celor care, teoretic, ar trebui sa aplice legea pe teren. Chiar cu riscul de a fi acuzat de subiectivism local, de fiecare data am semnalat aceste gafe care pot fi sustinute cu orice caseta video pentru rudele lui Toma Necredinciosul. Simbata, la Mangalia s-a consumat un nou episod al supliciilor la care sint supusi iesenii cind joaca in deplasare, asistentii Buzarnescu si Vijloi dind impresia ca sint… consilieri locali ieseni, cei care, teoretic, trebuiau de multa vreme sa puna ordine in Copou.
Chiar daca a pierdut, Poli a lasat o excelenta impresie. Meritele sint cu atit mai mari daca mai amintim o data conditiile in care au evoluat oaspetii. Acestia au infruntat adversitatea arbitrilor si o foarte puternica trupa a gazdelor fara trei jucatori, intre care Matinca si Besleaga, poate cele mai tari piese ale lui Poli, si au mai avut de suportat handicapul a doua accidentari, Dumitru si Petrache lasind locul unor juniori. De altfel, pe banca de rezerve Poli nu a putut pastra decit pusti, nici cu acestia nereusind sa completeze cele 18 locuri posibile!
Ca in fiecare marti de dupa meci, facem o trecere in revista a prestatiei jucatorilor ieseni. Chiar daca a primit 4 goluri, Mihalache a mai avut citeva interventii bune, semn clar ca apararea nu a rulat la cotele asteptate. Aceasta si datorita improvizatiilor (virful Moise, care a inceput fundas stinga, anihilindu-l pe Banica Oprea, a schimbat banda dupa inlocuirea lui Maxinciuc) dar si datorita dificultatilor pe care le-au avut Petrache si Urdaru in a-i marca pe foarte activii Caraman si Doicaru. Cum Maxinciuc a dezamagit iarasi, iar juniorii Raileanu si Virlan, intrati pe parcurs, au jucat cu destul trac, distantarea evolutiei liberoului Ionel Serban fata de colegii de compartiment a fost evidenta. Excelent au mers lucrurile in linia mediana, cu toate ca aceasta a fost vaduvita repede de prezenta lui Claudiu Dumitru, accidentat. Pe stinga, Rupedeal a reusit un meci foarte bun, ca si Medeleanu, autor a doua goluri. Soponariu, care a facut legatura intre mijloc si atac a avut si el un randament pe masura colegilor din ofensiva. Ramas singur ca virf impins, Capusa a etalat din nou spiritul de "battaileur" pe care-l are; daca mai si inscria un gol din ocaziile pe care le-a avut, cu siguranta lucrurile erau si mai bune. Cam astea au fost lucrurile vazute la Mangalia, felicitarile si consolarile gazdelor ("Dom’le un oras ca Iasul si care a avut o echipa asa de tare nu poate sa ramina macar in B? Ca echipa aveti, slava Domnului!") intregind tabloul unei partide de un nivel foarte ridicat.
In concluzie, FCM Poli a aratat din nou ca viitorul poate fi roz insa, mai mult decit pe teren, cred ca soarta echipei-fanion a Iasului se va decide pe holurile Palatului Roznovanu, acolo unde se aude ca loviturile sub centura la adresa si asa napastuitei echipe din Copou se intetesc. Daca cineva ar vrea insa sa auda cu adevarat care este realitatea in curtea lui Poli si cine sint vinovatii de declinul crunt al sau nu ar trebuit decit sa intrebe pe citiva oameni. Dar atunci cind antrenorul Ioan "Lita" Dumitru nu este primit nici macar la sedinta publica a Consiliului Local, se mai poate spera ceva? (Ovidiu MINEA)

Comentarii