„Daca eram toti…”

miercuri, 09 aprilie 2008, 23:08
2 MIN
 „Daca eram toti…”

Calificati in premiera la turneul final baschetbalistii ieseni au suferit un soc din prima zi in conditiile in care tragerea la sorti le-a oferit ca adversar pe una dintre favoritele la calificarea in play-out-ul Diviziei A, Vulturii Baia Mare. Plecata cu un lot de doar opt jucatori (Calinescu s-a incalzit dar n-a intrat pentru ca resimte accidentarea) Politehnica MC parea victima sigura dar pina la urma lucrurile n-au stat chiar asa.

„Ne-am speriat de ei dar n-a fost cazul. Au condus permanent dar nu la diferente mari si asta in conditiile in care arbitrajul a fost cu ei. Au aratat doar pregatire fizica si talie. Chiar impotriva «curentului» simt ca puteam sa-i incurcam bine de tot daca-i aveam pe Nanescu si Moldoveanu.", ne-a declarat antrenorul Costel Moscalu despre partida cu echipa care cu o seara inainte l-a recuperat si pe Dan Raducanu, jucator cu state vechi in primul esalon la Timisoara si Constanta dar care a intrat in conflict cu conducatorii dupa primul turneu semifinal.

Daca veteranul Amariucai a fost cel mai bun marcator de la Vulturii, un procent serios din reusita baimareana a venit si pe mina pivotului Gibson, care a profitat din plin de cei 2.14 m. „Americanul a facut aproape toate punctele pe recuperari, profitind de talia superioara. Nici celalalt american, conducatorul de joc, nu m-a impresionat. Cred ca puteam mai mult daca eram toti.", spune Florin Moscalu, cel mai experimentat iesean la Medias, o extrema transformata in pivot de nevoie in acest sezon.

Pentru Poli MC punctele au fost marcate de Amarghioalei 24 (5×3), Moscalu 15 (2×3), Huludet 15 (1×3), Hurjui 9 (3×3), Botez 4 si Brosteanu 3 in vreme ce Vulturii i-au avut pe lista pe Gibson 23, Amariucai 22 (4×3), Hicks 13 (3×3), Balanica 9, Raducanu 8, Badila 7 si Man 3 (1×3) .

Cit priveste absentele din lotul iesean ale lui Nanescu si Moldoveanu ele sint legate de faptul ca ambii au locuri de munca stabile si nu au primit acordul angajatorilor pentru a lipsi de la serviciu. In ceea ce-l priveste pe Nanescu s-ar parea ca mai exista in plus si alti factori, fiind vehiculata o „raceala" intre conducerea tehnica si angajatorul baschetbalistului, nimeni altul decit tatal tinarului jucator Rusu (absent si el de la Medias dupa ce a bifat toate meciurile de la inceputul acestui sezon). Chiar daca la un moment dat s-a pus problema ca toti trei sa ajunga astazi la turneu pentru restul partidelor, aceasta solutie nu mai este de actualitate.

Alte partide de ieri: CSM Bucuresti – SCM U Craiova 68-78 si Gladiator Cluj – Energia Rovinari 73-79.

Programul complet al turneului: astazi – Poli MC – Gladiator, SCM U – Vulturii si Energia – CSM; vineri – SCM U – Poli MC, CSM – Gladiator si Vulturii – Energia; simbata – Poli MC – CSM, Energia – SCM U si Vulturii – Gladiator; duminica – Energia – Poli MC, Vulturii – CSM si Gladiator – SCM U.

Comentarii