De la Ceplenita la nationala

luni, 09 octombrie 2006, 21:07
3 MIN
 De la Ceplenita la nationala

Drumul fotbalistului iesean de 20 de ani, ce pare a gasi reteta optima a combinarii modestiei, ambitiei si dorintei de afirmare, a fost plin de greutati: „Am plecat de acasa la 11 ani si nu mi-a fost deloc usor. Am stat prin gazde, la camine, am avut momente grele si ca jucator, insa am ajuns la un stadiu multumitor”. „Multumitor” tradeaza ambitia extrema a jucatorului format la juniorii de la Noua Generatie, care a „explodat” apoi la Poli II. „Poate daca aveam evolutii mai bune, ajungeam mai devreme la loturi, la juniori sau tineret” spune Tincu, ce raspunde afirmativ, fara nici un pic de ezitare, la intrebarea: „Cind te-ai apucat de fotbal, te asteptai sa valorezi 200 000 euro la 20 ani?”. Chestionarea jucatorului lui Poli pe tema amintita s-a datorat ofertei facuta gruparii din Copou in urma cu putin timp de campioana Moldovei, Serif Tiraspol, Catalin nefiind deceptionat de esuarea tranzactiei: „Cred ca era un pas inainte in cariera mea, insa nu regret ca nu am plecat”.
Nedevenind coechipier cu Cocis, adolescentul Politehnicii nu strimba din nas la ideea ca sta in continuare la stadionul din Copou, ori ca trebuie sa plece cu o cursa de linie la lotul de tineret! „Nu sint genul de om care sa faca mofturi. Stau la stadion, unde ma simt bine, iar la lot am plecat cu un autobuz, de la gara. M-am descurcat fara probleme” povesteste fotbalistul care puncteaza senzatiile traite la primul joc in care a imbracat tricoul nationalei: „Cind domnul presedinte Boca m-a anuntat ca trebuie sa ma prezint la actiunea lotului, am fost surprins, insa nu m-am speriat. Am stat in camera cu bacauanul Mardare, care joaca acum la Vaslui, si m-am inteles bine cu el, glumind chiar pe marginea ultimului meci dintre noi. Jocul pe care l-am disputat contra Unirii Urziceni a durat doua reprize de cite o ora, eu jucind titular. Cred ca am jucat binisor, insa puteam si mai mult, daca n-ar fi fost emotiile resimtite”. Mare fan al lui Zidane si Ronaldinho, Tincu spera ca acesta sa fie doar primul pas facut in cariera internationala. „Imi doresc sa fiu convocat la meciuri oficiale. Pentru asta insa, sint constient ca trebuie sa joc mai mult, sa dau mai multe goluri, sa ma remarc. Eu ma simt bine pe orice post la mijlocul terenului, asa ca nu imi ramine decit sa muncesc in continuare si sa profit de orice sansa pe care o voi primi” a declarat cel care a marcat pentru prima data in Liga I pe finalul partidei de la Craiova, cu Universitatea. La mai multe goluri, Cataline!
Bocaneala ne fluiera
Partida dintre FC Arges si Politehnica Iasi, programata duminica la Pitesti in etapa a XI-a a Ligii I va fi arbitrata de o brigada condusa la centru de Marius Bocaneala, care a fost arbitru de rezerva la meciul Poli Iasi – Steaua. Bocaneala, cumnatul fostului presedinte al Politehnicii, Marius Stan (in prezent, la Otelul Galati) va fi asistat de Catalin Savu si Iulian Radu, iar observatori vor fi Florin Gitejan si Florin Prunea. Ieseanul Anton Helesteanu va conduce, in aceeasi etapa, partida de la Bucuresti, dintre Dinamo si Farul si va fi monitorizat de Nicolae Grigorescu.

Comentarii