De la Cluj, baschetbalistii ieseni s-au intors numai cu victorii

sâmbătă, 16 ianuarie 1999, 00:00
2 MIN
 De la Cluj, baschetbalistii ieseni s-au intors numai cu victorii

Univ. Carbochim: Grünwald 11 (3×3), Sebestyen 6, Schiopu 4, Szilagyi, Lapuste 17 (1×3). Au mai jucat: Dumitrescu 19 (2×3), M. Popa 2, Cenean, D. Marin.
Poli Moldrom : Petovic 10 (1×3), Sestopal 4, Mirisevschi 11, Scutelnic 10 (1×3), Anghel 15. Au mai jucat: Burlacu 2, Murgoci 2, Popa 8 (2×3).
Cu doua absente de marca din cvintetul de baza (Saftescu – racit, Tenter – accidentat), clujenii nu s-au putut impune nici in cea de-a doua partida cu Politehnica Moldrom Iasi. In tabara oaspetilor au revenit Petovic si Sestopal, in timp ce Moscalu a ramas indiponibil din cauza unei indigestii.
Echipa antrenata de Gabriel Olpretean a condus doar in primele 5 minute, dupa care s-a vazut depasita de adversara, mult mai in forma, chiar daca jucatorii rusi au sarbatorit cu o seara inainte Revelionul de rit slav. Cu Mirisevschi si Anghel in prim-plan, bine sustinuti de Scutelnic in ambele faze, iesenii s-au impus fara probleme, in timp ce gazdele au evoluat fragmentat, punind accentul pe jocul individual. S-au remarcat Dumitrescu, Lapuste si Grünwald, dupa doua reprize care au fost cronometrate de antrenorul Petricevic, iar scorul a fost tinut doar de ziaristi. Iata si declaratiile celor doi tehnicieni la finalul partidei:
Dragan Petricevic (Politehnica Moldrom) : "Rezultatele nu au fost in prim-paln, dar m-au multumit. Insa, mai important este faptul ca unii jucatori, care nu sint in primii cinci, si-au dat drumul. Sintem in crestere de forma si sper s-o tinem tot asa pina se reia campionatul. Mi-a placut de asemenea jocul lui Anghel, pe care nu vreau sa-l laud prea mult pentru ca i se urca la cap. As fi vrut sa folosesc mai mult echipa standard, insa indisponibilitatea lui Petovic, Sestopal si Moscalu in primele meciuri m-a determinat sa pun accentul pe ceilalti componenti".
Gabriel Olpretean (Univ. Carbochim): "Ar fi fost mai bine sa jucam aceste meciuri abia saptamina viitoare pe final, dupa ce acumulam si noi macar 8-9 zile de antrenamente in sala. Daca le-am jucat acum, n-am putut decit sa imi dau seama ce merge bine si ce nu in jocul echipei, cu toate ca as fi vrut sa fac mai multe. Dupa doar citeva zile de cind am venit din cantonament, nu puteam insa sa le cer mai mult baietilor. Eu sper ca vor intra in ritmul de joc cit mai repede, iar cind se va relua campionatul vor juca mult mai bine". (Adina OSAN)

Comentarii