Debut cu dreptul

duminică, 18 octombrie 2009, 21:13
2 MIN
 Debut cu dreptul

De anul trecut de cind Sportul Studentesc a devenit casa nationalei de juniori, echipa ieseana de baschet feminin se simte bine in Capitala. Sezonul trecut Politehnica a cistigat ambele partide cu mai tinara echipa bucuresteana iar sezonul actual se anunta identic dupa ce studentele au debutat in campionat cu o victorie. In fata unui adversar care a ales sa se apere foarte agresiv, oaspetele si-au asigurat practic succesul de la linia aruncarilor libere, unde raportul reusitelor (25-1) a inclinat balanta. Moldoveanca Tatarinova a fost in verva dar si cea mai productiva jucatoare pentru ca a aruncat bine de la distanta si a reusit cinci interceptii, chiar daca tot ea conduce topul partidei la mingi pierdute (8). Desi n-a fost prietena cu panoul advers (doar 15% procentaj la aruncari din actiune) fundasul Walker si-a condus bine echipa si cu 4 pase decisive, 4 interceptii si 6 recuperari si-a pus amprenta pe joc. Cealalta americanca, Browne a fost liderul partidei la recuperari (12), secondata de moldoveanca Gapeeva (9) si Bordeianu (8), tinara Cioroiu a evoluat curajos si s-a facut remarcata in jocul colectiv in vreme ce Panait a aratat acelasi pragmatism de la linia aruncarilor libere, pentru un succes incurajator in startul sezonului.

Pentru Politehnica au evoluat: Walker (9 puncte), Tatarinova (17, 3×3), Bordeianu (6, 1×3), Browne (10) si Necula apoi Gapeeva (6), Panait (12), Cioroiu (1), Cilibiu (2), Gavrilescu si Alaiba.

Celelalte rezultate ale primei etape:

Seria Sud-Est – MCM Tirgoviste – Olimpia Bucuresti 107-32 si CSM Craiova – Teleorman Alexandria 69-62. Rapid Bucuresti a stat.

Seria Nord-Vest – ICIM Arad – Univ. Alba Iulia 124-39, U Cluj-Napoca – CSU Oradea 59-63 si Galactica Brasov – Bega Timisoara 71-69. Partida CSM Satu Mare – LMK Sf. Gheorghe se joaca miercuri.

Etapa viitoare (24 octombrie)

Seria S-E – OlimpiaBucuresti – Teleorman Alexandria, Politehnica Iasi – CSM Craiova si Rapid Bucuresti – Sportul Studentesc Bucuresti. MCM Tirgoviste sta

Seria N-V – U Alba Iulia – LMK Sf. Gheorghe, ICIM Arad – U Cluj-Napoca, Bega Timisoara – CSM Satu Mare si CSU Oradea – Galactica Brasov.

Comentarii