Demoni si ingeri

duminică, 20 august 2006, 21:52
4 MIN
 Demoni si ingeri

Poli: Branet – Buta, Bernard, Onut, Bordeanu – Gavatorta – Onofras, Tincu, Sfirlea (’70 Ciubancan), Miclea (’52 – Bilba) – Cernoch (’78 – Mitrovic). Antrenor: I. Popa.
Pandurii: Guso – Popete (’73 – Vatavu), Rus, Chibulcutean, Dragomir – Vancea – Ad. Popescu (’64 – D. Orac), Stinga, Vranjkovic, Zoicas – N. Jovanovic (’59 – C. Ursu). Antrenor: E. Neagoe.
Cartonase galbene: Onofras, Cernoch, Gavatorta, Tincu / Vranjkovic, Vancea, Guso, Popete, Ursu, Orac, Dragomir, Chibulcutean.
Arbitri: M. Salomir (Cluj), Cr. Nica (Ploiesti), A. Onita (Constanta).
Spectatori: 5000.
1-0, min. 23: desi atentionat de arbitru cu citeva secunde mai devreme, Vranjkovic il tine din nou pe Gavatorta in careu, la o faza banala (centrare din lateral dreapta a lui Sfirlea, din lovitura libera), Onofras transformind penaltiul acordat;
1-1, min. 25: Vranjkovic a transformat o lovitura libera de la 22 metri, pozitie centrala;
2-1, min. 74: Dragomir face o alunecare si il faulteaza pe Bilba, ieseanul inscriind din lovitura de la 11 metri acordata.
O noua dovada a faptului ca oricit de joc colectiv ar fi fotbalul, un jucator poate decide de unul singur soarta unui meci s-a scris simbata, in Copou. Dupa bara lui Miclea (‘8 – sut la coltul scurt) si bucuria globala a fotbalistilor legata de accidentarea lui Chibulcutean din min. 16, ce a permis ca toata lumea sa sprinteze dupa apa, Vranjkovic a decis de unul singur rezultatul primului act. Mai intii, mijlocasul Pandurilor a continuat sa fie piaza rea a echipe sale – ca si anul trecut, cind a ratat in prelungirile meciului din Copou un penalty, la 1-0 pentru Poli -, provocind stupid penaltiul din care gazdele au deschis scorul, pentru ca peste doua minute acelasi jucator sa „deseneze” cu mingea o traiectorie perfecta pentru egalare.
In ciuda faptului ca usoara racoare ce a aparut dupa pauza a animat serios jocul, zarurile au fost aruncate de un alt jucator ce a facut drumul de la „demon” la „inger”. Numele lui este Bilba, fotbalistul care a avut in ultima saptamina o relatie cu antrenorul Popa de genul celei dintre Tom si Jerry. Dupa ce Bernard a trimis cu capul „peste” din careul mic, iar Cernoch nu a reusit sa-l invinga pe Guso cu alte doua lovituri de cap (bara – min. 66 si in portar, din careul mic peste trei minute), golgeterul de anul trecut al Iasului, intrat dupa pauza, a facut jocurile. A obtinut un penalty, pe care l-a si transformat, reusita fiind decisiva in conditiile in care Tincu a tras slab in prelungiri dintr-o pozitie foarte buna. Poli a obtinut astfel un succes meritat, care ii conserva o pozitie fruntasa in clasament.
Arbitraj controversat
Marian Salomir a avut de condus un meci cu multe faze grele. Clujeanul, ce a aratat nu mai putin de 12 cartonase galbene, a fost acuzat de presedintele oaspetilor, Marin Condescu, ca a inventat al doilea penalty: „Am vazut acelasi scenariu ca la Timisoara. Am pierdut din doua penaltiuri, al doilea dupa un fault la 1 metru si jumatate in afara careului. Salomir nu cred ca are ceva cu noi, ci cu el!”. La rindul sau, antrenorul Neagoe a cerut un penalty. „Nu stiu daca au fost ale gazdelor, insa, daca s-au acordat, putea sa ne dea si noua un 11 metri, la 1-1, intr-o faza in care Jovanovic a fost faultat fara minge, la o actiune pe dreapta a lui Zoicas sau Adi Popescu”. Replica gazdelor a venit de la Ionut Popa: „Arbitrajele sint in crestere. Eu cred ca sint doar scuze pentru infringere. Asa, si eu pot sa spun ca lovitura libera din care s-a egalat a fost acordata usor, ca nu stiu citi arbitri ar fi anulat golul lui Buta ori ca pe finalul primei reprize Miclea a fost faultat pe 16 metri fara sa se acorde «rosu» jucatorului oaspetilor (n.r. – la faza amintita, derulata in minutul 44, asistentul Onita i-a semnalat lui Salomir infractiunea, insa clujeanul nu a acordat nici fault). Dar cind deciziile sint luate de Salomir si Nica, nu ai ce sa comentezi”. Pe tema arbitrajului, presedintele de onoare al gazdelor, primarul Gheorghe Nichita a spus: „Ar fi absurd sa mai comentez arbitrajul intr-un meci in care am avut doua lovituri de la 11 metri”.
Declaratii
Gheorghe Nichita: „Ma vad nevoit sa repet. De prima pentru jucatori intrebati-l pe prefect. Mai multi consilieri ai Aliantei mi-au spus ca acesta a spus ca fotbalul nu e important. Acest individ se joaca in continuare cu nervii iesenilor si imi pare rau ca o parte a presei minimalizeaza rolul fotbalului intr-un oras in care acest sport e foarte iubit, dovada si manifestarile publicului de astazi”.
Marin Condescu: „Daca Sportul ar fi ramas in prima liga, in campionatul viitor ar fi fost 10-11 echipe care nu si-ar fi platit datoriile. Pandurii a profitat doar de situatia creata, nu a retrogradat Sportul. Clubul nostru e unul puternic, cu 7000 de abonati, care va incerca sa se mentina in prima liga”.
Ionut Popa: „Joc mai slab in prima repriza, urmat de o a doua in care am zburdat si in care am ratat 4-5 ocazii mari de gol. Cred ca adversarii au cazut fizic. Nu le-am inteles oaspetilor tavalirile repetate pe jos. Le-o fi fost prea cald! La noi s-a resimtit lipsa lui Saric, insa nu puteam sa-l folosesc de vreme ce doctorul nu si-a dat avizul sa joace fara masca iar jucatorul a spus ca nu poate juca cu ea, fiind incomodat la vederea laterala. In ceea ce-l priveste pe Bilba, el nu si-a facut decit datoria de virf. Ma bucur ca raminem pe o pozitie fruntasa insa cred ca trebuie sa luam legatura cu CNSAS pentru a ne spune ce loc ne ofera intr-un campionat in care toate echipele si-au rezervat deja diferite locuri!”
Eugen Neagoe: „Am avut jocul in mina insa in repriza a doua am cazut fizic, facind cea mai slaba perioada de joc din acest sezon. Sint suparat pe Vranjkovic pentru faptul ca a provocat primul penalty”.

Comentarii