Derby baschetbalistic de senzatie la Sala Polivalenta

sâmbătă, 31 ianuarie 1998, 00:00
2 MIN
 Derby baschetbalistic de senzatie la Sala Polivalenta

Chiar daca saltul valoric inregistrat in ultima perioada de echipa de baschet masculin Politehnica Moldrom Iasi a fost evident, aproape nimeni din cei care se declara cunoscatori in ale baschetului nu-i intrevedeau un asemenea start debordant in grupa valorica 1-8. Clasata pe pozitia secunda, cu doua victorii din doua etape disputate, formatia ieseana se pozitioneaza in rindul echipelor surpriza. Si surpriza poate fi cu atit mai consistenta daca moldovenii reusesc astazi sa invinga liderul clasamentului, formatia SOCED Bucuresti. Asadar, astazi de la ora 10.30, Sala Polivalenta din Iasi va fi gazda derby-ului etapei a III-a, o partida de care se leaga ambitii si rivalitati, pentru ca cele doua echipe se cunosc foarte bine. "Constructorii" nu mai reprezinta de mult o echipa de pluton, si chiar daca miercuri au reusit sa cistige greu cu Dinamo, in conditiile in care tabara dinamovista a acuzat din plin arbitrajul, ei sint o forta in baschetul romanesc. Cu doi pivoti de top (Virgil Stanescu si Nicolae Toader), cu un fundas de mare clasa (Claudiu Fometescu), dar si cu ceilalti jucatori care reusesc sa umple foarte bine golurile, SOCED are in plus atuul celor citiva ani de cind echipa se prezinta in aceeasi formula. Avind in Ioan Constantin un antrenor foarte ambitios si un continuator a ideii de joc concepute de Dan Berceanu, echipa bucuresteana vine la Iasi increzatoare in posibilitatea apropierii victoriei, care i-ar permite pastrarea fotoliului de lider. In afara celor mentionati mai sus, antrenorii I. Constantin si C. Dobre vor avea la dispozitie urmatorii jucatori: Marcu, Safar, Dacian, Chirita, Furtuna, Molnar, Iheadindu si Ghisoi.
De partea cealalta, iesenii abordeaza intilnirea cu maxima seriozitate, victoria de miercuri marind si mai mult increderea in fortele proprii. Vis a vis de aceasta partida, antrenorul principal al gazdelor, Dragan Petricevic, ne-a declarat: "Echipa mea pleaca cu prima sansa in aceasta infruntare, care se anunta foarte echilibrata. Partida va fi foarte importanta pentru ambele echipe, care vor incerca sa-si consolideze pozitiile in clasament. Daca noi avem ca atuuri experienta, cresterea de forma si ajutorul publicului, bucurestenii mizeaza pe jocul agresiv si prezenta in teren a citorva jucatori de exceptie." Ca de fiecare data, antrenorii D. Petricevic si P. Magurean vor merge pe mina lotului cu care s-au abordat si partidele precedente: Zetu, Anghel, Popa, Gheorghiu, Doros, Sestopal, Moscalu, Burlacu, Vrinceanu, Murgoci, Mirisevschi si Savin.
Partida va fi condusa de arbitrii bucuresteni Marian Oprea si Nikos Agadakos, observator din partea FRB fiind Ioan Danetiu, de asemenea din Bucuresti.
Celelalte partide ale etapei: Dinamo – Carbochim Cluj, BRD Ploiesti – Erbasu Steaua Bucuresti, CSU Forest Sibiu – Herlitz Mobex Tg. Mures (grupa 1-8) , West Petrom Arad – Elba Timisoara, Farul Constanta – Romradiatoare Brasov, CSU Galati – "U" Sanex Cluj, Rapid Epson Bucuresti – Sportul Studentesc Bucuresti (grupa 9-16) . (Lucian MINUT)

Comentarii