Derby moldav pe pamint italic

miercuri, 08 februarie 2006, 00:00
2 MIN
 Derby moldav pe pamint italic

Dupa ce luni si marti au efectuat cite doua sedinte de pregatire in Italia, astazi, fotbalistii de la Politehnica Iasi sustin al doilea meci in cadrul competitiei Norcia Winter Cup. Adversara gruparii din Copou va fi liderul B1, Ceahlaul Piatra Neamt, echipa cu sanse foarte mari de promovare in acest sezon. Nemtenii, pregatiti de o mai veche cunostinta a iesenilor, Marin Barbu, ce a antrenat in trecut pe Poli, au ajuns luni seara in Italia, avind pe traseu unele probleme cu transportul, efectuat cu autocarul.
Si dupa amiaza va fi plina pentru delegatia ieseana, care se va deplasa cu un autocar la Ascoli. Expeditia va incepe cu un meci de verificare cu echipa de tineret a formatiei Ascoli, partida programata pe un teren sintetic, apoi urmeaza o vizitare a orasului, pentru ca seara sa fie rezervata respirarii aerului celui mai tare campionat din lume, Serie A, iesenii urmind a asista la partida dintre Ascoli si Livorno.
In privinta starii de sanatate a lotului, aceasta este, cu putine exceptii, buna. Miclea si-a revenit iar Cernoch si Gavatorta, ce au acuzat lovituri primite in primul meci disputat la Norcia, cu selectionata Albaniei, au crescut aproape de normal ritmul pregatirilor. Rednic, in schimb, ce avea o puternica stare febrila datorita unei raceli, a lipsit de la antrenamentul de ieri dimineata.
In privinta alimentatiei, nici un membru al delegatiei nu a ridicat probleme de adaptare. Exista insa si o persoana cu probleme la capitolul calorii: antrenorul principal, Ionut Popa, care a trecut pe regim alimentar. „In vacanta de iarna m-am ingrasat 5 kilograme. Nici nu le-am spus fotbalistilor, mai ales ca i-am amenintat ca daca au 4 kilograme in plus la reunire ii trimit la echipa a doua! Ma gindesc ca e cantonament si pentru mine si trebuie sa revin la greutatea optima. Nu maninc piine, nu maninc dupa 6 seara, fac multa miscare si sper sa am rezultate” a spus tehnicianul.
Intr-un alt meci disputat in cadrul Norcia Winter Cup 2006, divizionara B elvetiana Juventus Z?rich a dispus cu 5-0 de echipa spaniola universitara Fuerteventura. (Ovidiu MINEA)

Comentarii