Despartire fara glorie

luni, 01 iunie 2009, 22:05
3 MIN
 Despartire fara glorie

La ultimul meci oficial disputat in sezonul 2008-2009 pe teren propriu, Politehnica Iasi nu a reusit sa-si spele pacatele dupa esecul incalificabil cu Otopeniul, oferind suporterilor care aproape au umplut stadionul doar o remiza cu "lanterna" Ligii I, Gloria Buzau. Faptul ca trupa lui Bergodi, tinuta in puf in acest retur, nu a fost in stare sa depaseasca o echipa formata dintr-o multime de jucatori tineri, neplatiti de luni bune si pregatita de un tehnician oarecum anonim, Ioan Balaur, a iritat foarte multa lume, evitarea retrogradarii, datorata succesului oarecum neasteptat al Farului in fata lui Gaz Metan, nereusind sa fie savurata pe deplin.

Iasul si-a aratat si simbata limitele, fiind incapabila sa-si impuna jocul in fata modestei echipe buzoiene. Si chiar daca tehnhicianul oaspetilor a exagerat atunci cind a afirmat ca a dominat la toate capitolele, realitatea rezultatului echitabil nu poate fi contestata. Mai mult, s-a dovedit inca o data ca fara Andrei Cristea, Poli e o formatie anonima, ideea avansata de foarte multa lume conform careia salvarea de la retrogradare nu se realiza daca atacantul amintit nu venea in acest retur in Copou capatind un nou argument de sustinere. Astfel, desi a fost marcat in permanenta de minimum doi jucatori, de regula Poparadu si fundasul aflat in zona in care ieseanul actiona, Cristea a fost cel care, fara sa prinda o zi grozava, a inventat golul care a adus punctul salvarii. Andrei a ajuns la cinci goluri si cinci pase decisive in cele 14 partide in care a jucat pentru Iasi in 2009, Poli marcind de 15 ori in aceste meciuri! Pentru analize si statistici mai este insa timp suficient.

Acum, in ciuda faptului ca obiectivul este indeplinit (sansele ca TAS sa modifice rezultatul partidei cu Farul, din tur, sint, conform mai multor surse, infime) Poli are obligatia de a-si contrazice antrenorul, care a afirmat ca nu-l intereseaza jocul cu Rapid, si a aborda concentrata partida din ultima etapa, din Giulesti, exemplele de fair-play date de Farul ori FC Brasov in runda XXXIII fiind la indemina. In afara de onoare, antrenorii si jucatorii trebuie sa se gindeasca si la faptul ca orice loc mai bun in clasament aduce clubului, din drepturile de televizare, sume in euro formate din sase cifre, bani cu care s-ar mai putea astupa serioasele gauri aparute in urma rasfatului din acest retur.

 

Poli-catalog

Plesca (6) – o ezitare la ocazia oaspetilor din minutul 4 si doua interventii foarte bune, la sutul lui Teusan (min. 45^1) si "capul" lui Mera.

Buta (5,5) – in nota echipei.

Ilie (5) – alaturi de Munteanu, a fost chinuit serios de Mansour.

L. Munteanu (5) – Mansour a inscris de linga el.

Pecnik (5,5) – fara prea multe gafe.

Viveiros (5) – mai nimic.

Bersnjak (5) – multe erori.

Ignatov (5,5) – citeva pase bune, un sut periculos in prima repriza.

P. Jovanovic (5) – sters.

Bratu (6,5) – meci destul de slab, salvat de gol.

Cristea (6,5) – siciit de marcajul permanent facut de doi jucatori; a ratat o ocazie uriasa, in min. 27, insa a fost creatorul golului Iasului.

Sfirlea (5,5) – ceva prospetime.

Miclea (5) – voluntar insa ineficient.

Milea (5) – a etalat dorinta, realizari putine.

Comentarii