Despartire!

Subtitlu

duminică, 11 ianuarie 2009, 21:44
3 MIN
 Despartire!

Surprinsi, sefii gruparii din Copou nu au nici o varianta de schimb. Azi e prevazuta reunirea echipei, Naidin si Stancu fiind pierderile fata de tur. Palimaru si Straton revin de la Petrolul. 

Cea mai lunga colaborare din ultimii ani dintre o echipa de prima liga si un antrenor a luat sfirsit, Ionut Popa anuntind ca renunta la a mai pregati Politehnica Iasi. "Inainte de plecarea in vacanta, am fost impreuna cu presedintele Boca in vestiar si le-am promis fotbalistilor ca plecam de la club daca la reunire nu vor fi cu banii la zi. Am asteptat pina in al doisprezecelea ceas ca jucatorii sa-si primeasca drepturile salariale cuvenite anului trecut, insa nimic nu s-a intimplat, nici macar dupa sedinta Consiliului de Administratie de simbata. Mai mult, nu e nimic clar referitor la banii pentru retur. Eu am anuntat ca renunt la jumatate din salariu, jucatorii par si ei de acord cu reducerea contractelor, insa nimic nu se misca concret. In aceste conditii, mi-e imposibil sa lucrez. Imediat cum am luat decizia, duminica, l-am anuntat pe Sorin Boca. Am mari regrete legate de faptul ca ma despart asa de un oras si o echipa care-mi vor ramine in inima toata viata, mai ales ca eu cred cu tarie ca daca aveam o sustinere financiara minima si constanta ramineam fara probleme in Liga I, insa totul s-a naruit in sufletul meu. Poate va reusi altul sa faca mai multe decit mine" a declarat antrenorul ce se afla la Arad.

Anuntul lui Popa l-a lasat perplex pe Boca. "Intr-adevar, in perioada de vacanta nu s-au facut pasi importanti spre redresarea financiara, insa acum pareau sa apara citeva raze de speranta. Vestea m-a luat prin surprindere, pentru ca am trecut prin atitea greutati de-a lungul timpului si le-am depasit impreuna, asa ca nu m-am gindit vreo clipa ca poate renunta. Am incercat sa-l fac sa se razgindeasca insa nu am reusit. La aceasta ora, nu avem nici o alta varianta pentru postul de antrenor. Daca intr-adevar domnul Popa isi va inainta demisia, de luni vom fi siliti sa incepem cautarile pentru un nou tehnician" a spus seful executivului iesean, care mai spera intr-o revenire a tehnicianului din Arad, pe ultimii metri

Despartirea contractuala poate fi destul de usor de efectuat, daca luam in considerare cele spuse de Popa: "In octombrie s-a incheiat un act aditional prin care se revizuiau anumite clauze stipulate in vara. Eu trebuie sa dau Politehnicii 50 000 de euro daca ma duc la alta echipa, lucru pe care nu am de gind sa-l fac. Pina in vara, stau acasa. Nu cred ca vor fi probleme legate de cele trei luni in care nu am fost platit. Oricum, si in vara am fost lasat somer o luna, contractul din acest campionat incepind cu o luna dupa terminarea precedentei intelegeri".

In ceea ce priveste reunirea echipei, aceasta este prevazuta pentru astazi, la ora 18:30. Fata de lotul cu care s-a incheiat turul vor lipsi Naidin, al carui contract cu Poli a expirat, si Ionut Stancu, ce a primit acceptul de a se pregati la Pandurii Tirgu Jiu. Cinci dintre jucatorii straini aflati in lot, Ignatov, Montiel, Lamine, Mijin si Paruolo, au anuntat ca vor intirzia, ca urmare a problemelor legate de viza. La capitolul noutati apar doar Palimaru si Straton, reveniti de la Petrolul Ploiesti, unde nu s-au adaptat. In plus, e posibila cooptarea unor jucatori de la echipa a doua.

Comentarii