Desteapta-te, iesene!

luni, 27 aprilie 2009, 20:30
2 MIN
 Desteapta-te, iesene!

Politehnica nu a reusit simbata sa iasa din groapa de potential in care a intrat miercurea trecuta, la Timisoara. Mai mult, iesenii au continuat sa mearga pe o linie descendenta si in duelul cu Urziceniul, in care au avut cea mai slaba evolutie din actualul retur si, poate, din intregul sezon, ajungind acum pe o pozitie retrogradanta in clasamentul adevarului.

Cauzele infringerii in fata Unirii si, mai important, a randamentului palid avut, au fost puse pe tapet imediat dupa meci. Antrenorul Cristiano Bergodi a fost primul care si-a asumat responsabilitatea, facind trimitere la modul in care a gindit jocul. Pornind de la formula de start, cu Bilba, Bratu si Cristea utilizati in premiera in acelasi timp, intr-o partida cu un adversar de top, si terminind cu asezarea din start (flancul sting a fost improvizat suta la suta, fiind alcatuit dintr-un jucator de zona centrala, Ilie, si un atacant, Cristea), nimic nu i-a iesit italianului. La ultimul aspect poate aparea in discutie si lipsa de variante de vreme ce jucatorii de banda stinga de meserie aflati in lotul de 18, Pecnik si M. Oprea, nu au aratat cu nimic ca merita statutul de titulari. Apoi, chiar daca a mutat cu frenezie, Bergodi nu a reusit sa trezeasca o echipa incapabila de a reactiona la 0-2, desi a avut 81 de minute la dispozitie.

Nu e mai putin adevarat ca lipsa de inspiratie a italianului a fost coroborata cu un randament mult sub asteptari a tuturor fotbalistilor ieseni, modul in care junele Rusescu s-a distrat pe seama lui Onut ori dificultatile de legare a citorva pase fiind doar doua din exemple.

Aseara, Poli a revenit la antrenamente dupa week-end-ul trist avut de microbistii ieseni. Acum, speranta acestora de redresare a echipei favorite este legata de programul accesibil pe care Iasul il are pe final de retur, cu deplasari la Brasov, Tirgu Jiu, Otopeni si Rapid si meciuri pe teren propriu cu Argesul, Mediasul si Buzaul. Adica cinci echipe din a doua jumatate a clasamentului plus alte doua, Rapid si Brasov, aflate momentan sub linia cupelor europene. Indiferent de numele adversarului insa, pentru a atinge obiectivul de mentinere in Liga I este nevoie stringenta de o desteptare a iesenilor care lucreaza in iarba si, implicit, o crestere rapida a calitatii jocului.

Poli-catalog

Plesca (4,5) – putea evita golurile daca avea vreo sclipire; in actul doi a avut doua interventii importante.

Buta (4) – cel mai slab joc facut in acest retur.

Onut (4) – lent, greoi.

L. Munteanu (4) – pe aceeasi linie ca la Timisoara.

Ilie (4) – aerian pe un post pe care nu s-a adaptat.

Viveiros (4) – inexistent.

Bersnjak (4) – nu a reusit nici sa rezolve constructia, nici sa inchida culoarele.

Milea (4) – efort fara rezultate.

Cristea (5) – singurul jucator care a deranjat apararea ialomiteana.

Bratu (4,5) – citeva ruperi de ritm, insa si multe intirzieri ale jocului.

Bilba (4) – absent.

M. Oprea (4) – nu a adus nimic nou.

Lamine (4,5) – ceva vointa.

Ignatov (5) – a adus un dram de limpezime la constructie.

Comentarii