Desteptarea la final

marți, 23 martie 2004, 00:00
3 MIN
 Desteptarea la final

O ora de suferinta au trait iesenii deplasati simbata la Sfintu Gheorghe pina sa vada la lucru o formatie ieseana mai aproape de adevar. Speculind tarele fizice ale gazdelor si avind o inspiratie sporita pe final, Poli a sprintat letal, impunindu-se cu un categoric 4-0, scor foarteaspru dupa cum a inceput jocul, dar pe deplin justificat daca tinem cont de modul de derulare a ultimei treimi.
Momentul psihologic al meciului s-a derulat in minutul 21, cind Hadnagy a irosit un penalty, apararea Oltului (destul de sigura pina la deschiderea scorului, dovada ca nici un sut al iesenilor nu a fost pe poarta pina in minutul 60!) putind betona careul lui Fabian in cazul unui avantaj, lucru ce ar fi ingreunat si mai tare sarcina oaspetilor.
Din punct de vedere tactic, Vasile Simionas a inceput mai curajos decit meciul cu Vasluiul, in sensul trimiterii din start pe teren a doua virfuri de meserie. Curajul tehnicianului iesean nu a mers insa mai departe in ceea ce priveste defensiva, care a avut doi stoperi si un libero in fata unui singur virf impins al gazdelor. Drept urmare, Gheban nu si-a gasit deloc locul, gafind repetat pina sa fie inlocuit, tirziu, la pauza. Atunci, Simionas a mutat firesc: in locul unui fundas la marcaj inutil a introdus un mijlocas, Botan, care a actionat pe dreapta, intr-o zona total descoperita la inceputul primului act, cind Savu si Cristea (trecut mai tirziu pe dreapta) actionau cu preponderenta pe stinga, iar Paraschiv in centru. Cu o linie mediana formata din patru oameni, constructia s-a imbunatatit vizibil, golurile oaspetilor incepind sa curga la fel de firesc ca Oltul prin Sfintu Gheorghe!
Global, semne de alarma au venit din partea defensivei, pusa la respect in citeva rinduri in prima repriza de un singur jucator, Hadnagy si prinsa deseori pe picior descoperit in actul doi de urcarile fundasilor laterali ai gruparii din Covasna, Bende si Ghita.
Pina la urma, important pentru Poli este ca totul s-a terminat cu bine.
Poli-catalog
Arcanu (7) – a parat un penalty, fiind sigur in rest.
Mitruc (5,5) – discret.
Bernard (5) – a avut mari probleme cu Hadnagy, fiind depasit in repetate rinduri.
T. Petre (5) – s-a complicat inutil in citeva rinduri, a provocat penaltiul gazdelor;.
Gheban (3) – catastrofal.
Cercel (5) – aiurit in primul act, si-a mai revenit dupa pauza.
Cristea (5,5) – sub posibilitatile sale.
G. Paraschiv (5,5) – lent.
Savu (6) – modest in exprimarea generala, are meritul de a fi deschis scorul.
Bilba (6,5) – si-a servit ideal coechipierii la primele doua goluri.
Pacurar (7) – dind doua goluri a facut uitate irosirea altor doua uriase oprtunitati de a inscrie.
Botan (6) – a adus un plus de vivacitate in linia mediana; a ratat cu putin posibilitatea de a inscrie un gol memorabil, dupa o cursa pe cont propriu din propria jumatate de teren.
Luca (6,5) – si-a aratat clasa in putinele minute in care a jucat, reusind sa inscrie.
Ionescu – a jucat putin.
Vasluiul – praf si pulbere!
Dupa retragerea sprijinului de catre Adrian Porumboiu, zvonurile privitoare la demisia antrenorului Gabriel Stan s-au adeverit, tehnicianul brasovean parasind echipa, alaturi de colaboratorul sau apropiat, Ferenc Bajko. Conducatorii vasluieni sint, acum, in cautarea unui nou tehnician, cel mai vehiculat nume fiind cel al cunoscutului Ion Sdrobis, fost la CSM Resita, care a mai antrenat formatia din Vaslui in turul campionatului trecut, in Divizia C.(Ovidiu MINEA)
Meciul cu Focsaniul se joaca duminica
Poli Unirea Iasi va intilni in etapa a treia a returului diviziei B de fotbal formatia focsaneana Unirea. Deoarece simbata stadionul „Emil Alexandrescu” va gazdui intilnirea de rugby din Cupa Natiunilor dintre selectionatele Romaniei si Georgiei, meciul de fotbal a fost aminat, urmind a se disputa duminica, de la ora 11, variantele vehiculate initial (vineri sau joi) cazind. Conducerea lui Poli a decis ca la meciul de la sfirsitul acestei saptamini intrarea sa fie libera. (OM)

Comentarii