Diavolii pindesc revansa

luni, 06 aprilie 2009, 20:44
2 MIN
 Diavolii pindesc revansa

 

Sferturile de finala ale Ligii Campionilor programeaza, astazi si miine, meciurile primei manse. Patru echipe engleze, doua spaniole, Bayern München si FC Porto lupta, cu sanse mai mari sau mai mici, pentru a fi prezente in finala de la Roma. Astazi, de la ora 21:45, Pro TV ne ofera partida de pe "Old Trafford" dintre Manchester United si FC Porto, la care liderul campionatului englez este clar favorit, in ciuda faptului ca in ultima vreme a mai redus din strocul formidabil cu care a parcurs traseul la inceputul anului. Chiar in ultima partida disputata in "teatrul fotbalului", MU a suferit enorm, inscriind golul victoriei cu Aston Villa in ultimele secunde, prin Federico Macheda (17 ani), un ilustru debutant de origine italiana. United este insa neinvinsa de 21 de meciuri in Liga Campionilor si matusalemicul Alex Ferguson este ferm convins ca va trece si de acest hop din Portugalia. Suporterii "diavolilor rosii" nu pot uita modul in care favoritii au fost eliminati de Porto, in urma cu cinci ani, cind dupa 1-1 pe "Old Trafford", echipa pregatita pe atunci de José Mourinho a cistigat returul cu 3-2. De altfel, bilantul intilnirilor duble dintre cele doua echipe este 2-1 pentru Porto. Echipa antrenata de Jesualdo Ferreira conduce clar in campionatul Portugaliei, avind cu sapte etape inainte de final patru puncte avans fata de Sporting si cinci fata de Benfica. Ca si Manchester, Porto a cucerit de doua ori cel mai rivnit trofeu. La echipa lusitana evolueaza fundasul roman Cristi Sapunaru, care joaca titular in ultima vreme ca fundas dreapta. Ex-rapidistul este, insa, incert pentru meciul de astazi.

In cealalta partida de astazi, in Spania, se intilnesc Villarreal si Arsenal. Acum trei ani, "submarinul galben" a realizat cea mai buna performanta din istoria clubului, ajungind in semifinalele Ligii Campionilor, dupa ce a eliminat pe Inter Milano. In penultima faza, spaniolii au dat de Arsenal, care a cistigat la Londra cu 1-0 prin golo lui Kolo Touré, pentru a ingheta jocul retur la 0-0. In acest an, nici Villarreal, nici Arsenal, nu prea stralucesc in campionatele nationalei, invingatoarea acestei duble manse urmind a intilni, in semifinale pe Manchester sau Porto.

Miine, de la 21:45, vor avea loc celelalte doua sferturi: Liverpool – Chelsea (un clasic al Ligii Campionilor, in direct pe Pro TV) si Barcelona – Bayern.

Comentarii