Din nou in lumea buna

Subtitlu

joi, 24 august 2006, 00:11
5 MIN
 Din nou in lumea buna

Steaua: Carlos – P. Marin, Goian, Baciu, Nesu – Nicolita, Lovin, Paraschiv (’72 – Coman), Cristocea (’87 – Bostina) – Badea (’84 – Oprita), Dica. Antrenor: Cosmin Olaroiu
Standard: Renard – Deflandre (’77 – Bouchouari), Sarr, Onyewu (’66 – Coelho), Matias – Defour, Fellaini, Geraerts, Rapaic – Jovanovic, Sa Pinto. Antrenor: Johan Boskamp.
Arbitru: Graham Poll (Anglia).
Cartonase galbene: P. Marin, Goian, Carlos / Rapaic, Fellaini, Deflandre, Sa Pinto (2)
Cartonase rosii: Sa Pinto (’82)
0-1, min. 3: Goian este pacalit de Sa Pinto, Jovanovic profita si inscrie fara probleme.
1-1, min. 35: lansat de Goian, Badea se demarcheaza, preia perfect si suteaza pe jos printre aparatorii belgieni din marginea careului mare.
2-1, min. 51: Badea scapa pe partea dreapta, intra in careu flancat de Onyewu si inscrie la coltul lung, profitind de plonjonul tardiv al lui Renard.
Inceput de cosmar
Cosmin Olaroiu a pornit meciul cu o formula ofensiva: Vali Badea in atac si incisivul Cristocea pe postul lui Bostina. Vulcanul de pe „Lia Manoliu” astepta eruptia mult-asteptata. Dar in minutul 3, centrul apararii gafeaza impardonabil, Sa Pinto sare aiurea derutindu-l pe Goian, mingea ajunge la Jovanovic, singur cu Carlos. 1-0 pentru Standard. Departe de a fi o supercampioana gen Barcelona, Steaua resimte socul, urmat imediat de altul. Este rindul lui Cristocea sa ajunga singur cu portarul, dar Vasilica suteaza complet aiurea, peste poarta. Meciul se putea inchide in minutul 13, cind aparatorii o comit din nou: Jovanovic scapa din nou in pozitie „unu la unu” cu Carlos, dar portughezul intervine providential, blocind sutul-sentinta. Venit din spate, Sa Pinto trimite balonul cu capul peste portar, dar greseste de putin tinta. La 0-2, meciul era aproape jucat, dar auspiciile nu sint favorabile nici dupa parada providentialului Carlos. Standard domina la posesie, dar si la interceptii, blocheaza flancurile atit de pretioase pentru Steaua, aglomerind jocul la tuse si inabusind din fata orice actiune de atac a romanilor. Steaua se trezeste greu, dar se trezeste. Incet-incet, belgienii pierd baloane pretioase, romanii asalteaza careul cu centrari, dar cuplul central Onyewu – Sarr este imperial. In min. 32, Nicolita trimite o centrare impecabila de pe dreapta, Badea si Cristocea sint depasiti de minge, care ajunge pe partea opusa la Dica, dar golgeterul stelist (total neinspirat in prima repriza) trimite afara. A venit, insa, momentul de inspiratie al lui Badea (evolutie peste asteptari), pasa fenomenala a lui Goian, un stop destept pe piept, si ex-vasluianul gaseste poarta printr-un sut pe jos, in dreapta portarului, printre stoperii belgieni. Standard pare K.O, dar Steaua nu gaseste inspiratia sau forta de a transa calificarea dupa pauza. Un singur sut prin surprindere al lui Sa Pinto nu-l poate pacali pe Carlos.
Badea a rezolvat meciul
Chiar daca Steaua a inceput temator repriza secunda, va fi isterie generala in min. 51, cind Valentin Badea, omul care a bagat Steaua in boala toamna trecuta jucind pentru Vaslui, inscrie in stil de mare atacant. Din acel moment, Standard incearca sa-si salveze pielea. Combina elegant la mijlocul terenului, dar in afara de doua suturi previzibile ale lui Rapaic nu reuseste nimic. Dar baietii lui Olaroiu sint aproape de 3-1 in min. 60 la o centrare in diagonala a lui Nicolita. Cristocea receptioneaza in coltul careului mic, vede impecabil coltul lung, dar apare ca din pamint Onyewu si trimite in corner. Doua minute mai tirziu, o combinatie Nicolita –
Dica il pune in pozitie de sut pe Lovin, care trimite de putin pe linga.
Spre final, meciul pare a fi oglinda primelor 20 de minute. Standard este obligata sa construiasca, dar Steaua distruge totul. In min. 78, Petre Marin il deposedeaza eroic pe Jovanovic in fata golului, iar patru minute mai tirziu, Sa Pinto vede al doilea galben pentru un fault din spate. Bietul portughez n-a avut bafta lui Simunic de la Mondiale si a fost eliminat si, imediat, Cristocea rateaza a treia oara decisiv . Si in min. 86, pentru a patra oara: cap cu pamintul, peste poarta! In ultimul minut al timpului regulamentar, Defour suteaza periculos, dar Carlos apara. Patru minute de prelungire trec infiorator de greu, dar nu se mai intimpla nimic.
Cinci minute dupa meci
Cosmin Olaroiu: ” A trebuit sa suferim putin ca sa ne calificam. Va incepe un sezon greu pentru noi, cu adversari puternici, de prima mina. Vom avea posibilitatea sa ne imbunatatim lotul, pentru ca este foarte greu sa faci fata in doua competitii importante cu cel pe care il avem. Emotii n-am avut ca mi-a spus patronul sa stau linistit”
Gigi Becali: „Cel mai bun jucator a fost, incontestabil, Badea. Si Carlos a fost extraordinar. Daca nu scotea la 1-0 mingea aia, eram gata. Am sa ascult muzica de la Liga Campionilor pe meleagurile Europei si ma duc sa inving continentul.
Valentin Badea: „E cel mai frumos eveniment din viata mea, tin sa le multumesc suporterilor si celor care au avut incredere in mine si m-au adus la echipa. Dedic golurile lui Radoi si lui Dica. Sint multumit ca am reusit sa ajut echipa asa cum am putut.”
Basescu a chefuit cu stelistii >/b>
Presedintele Traian Basescu si-a facut aparitia in Piata Universitatii , unde mii de suporteri au sarbatorit succesul Stelei. El a aparut in automobilul prezidential marca Mercedes, salutind suporterii. Dupa citeva minute, presedintele a invitat intreaga delegatie stelista la o petrecere privata.
Diseara aflam adversarii din grupe
Tragerea la sorti a grupelor Ligii Campionilor va avea loc astazi, de la ora 19,00, la Nyon. Dupa cum se stie, se vor forma opt grupe de cite patru echipe. Primele doua din fiecare grupa se califica mai departe, in optimile de finala, iar echipele clasate pe locurile III vor fi transferate in 16-imile Cupei UEFA. Echipele vor fi impartite in patru urne valorice, in raport cu coeficientii UEFA. Astfel, o grupa infernala ar putea fi, de pilda, cu Barcelona, Chelsea si Hamburg, iar una cit de cit accesibila ar fi cu Valencia, Lille si FC Copenhaga. Vom vedea, astazi, cum vor fi sortii Stelei.
Urna I: FC Barcelona, AC Milan, Real Madrid, Inter Milano, FC Liverpool, Arsenal Londra, Manchester United, CF Valencia
Urna a II-a: Olympique Lyon, FC Porto, PSV Eindhoven, Bayern München, Chelsea, AS Roma, Celtic Glasgow, OSC Lille.
Urna a III-a: Sporting Lisabona, Benfica Lisabona, Girondins Bordeaux, STEAUA Bucuresti, Werder Bremen, Olympiakos Pireu, TSKA Moscova, AEK Atena.
Urna a IV-a: Anderlecht Bruxelles, Dinamo Kiev, Levski Sofia, Sahtior Donetk, Galatasaray Istanbul, Hambürger SV, Spartak Moscova, FC Copenhaga

Comentarii