Dinamo ca Realul

miercuri, 24 aprilie 2002, 23:00
3 MIN
 Dinamo ca Realul

Astra Ploiesti – Rapid 2-2 (1-1) . Prima semifinala a Cupei Romaniei, disputata la Ploiesti, a fost o partida animata, daca facem abstractie de primele 30 de minute, in care nu s-a intimplat mai nimic. Astra a deschis scorul in min. 35, Mihart introducind balonul in poarta la o faza dubioasa, in care mingea centrata pare-se ca depasise linia portii. Rapidistii au egalat in numai doua minute, prin Robert Nita, iar in min. 43 puteau prelua conducerea, dupa ce arbitrul Tiberiu Lajos a acordat penalty la un fault in careu asupra lui Schumacher. Capitanul Iencsi a executat cu fenta, dar slab si mingea s-a dus pe linga poarta lui Catalin Multescu. 1-1 la pauza, intr-o repriza in care n-au contat decit ultimele 10 minute. In partea secunda, ploiestenii au fost la comanda jocului si, dupa citeva ocazii ratate, Mihai Dascalescu a inscris pentru Astra in min. 63, la o minge pierduta in careu de Iencsi, cu un sut la coltul lung. Patru minute mai tirziu, Robert Nita il-a gasit in careu pe Bratu, care a egalat dupa un sprint fulminant si un sut la coltul lung, simetric fata de cel al lui Dascalescu. Finalul se joaca pe contre, dar fara prea multa spectaculozitate, ambele echipe avind ocazia de a inscrie. Cu cinci minute inainte de final, giulestenii au cerut, fara succes, penalty la o usoara impingere in careu a fostului "astrist" Illyes. Scorul nu a mai putut fi modificat, rezultatul favorizind, in perspectiva partidei retur, echipa oaspete, antrenata de Viorel Hizo.
Steaua – Dinamo 0-1 (0-1) . "Eternul derby" transpus in Cupa pe stadionul Ghencea a inceput tensionat, o altercatie intre Giani Kirita si Trica fiind la un pas de a declansa o bataie generala. Cartonasele galbene acordate celor doi protagonisti de centralul Alexandru Tudor a calmat spiritele si meciul a inceput sa se joace normal. Primele 30 de minute au fost dominate de militari, cu ocazii ratate de Claudiu Raducanu, Trica si Stoica, "ciinii" preferind sa astepte sa se termine benzina din rezervoarele ros-albastre. Dinamo isi arata coltii in min. 34, cind se desfasoara faza cea mai controversata a zilei: Claudiu Niculescu a sutat de la 30 m cu pamintul, portarul stelist Tudor a scapat mingea in spate, dar a reusit s-o retina cu un efort maxim, reluarile TV neputind arata daca balonul a depasit linia portii. Pina in finalul reprizei, meciul s-a jucat intr-un ritm alert, cu contributia ofensiva a ambelor echipe.
Repriza secunda debuteaza cu o imensa ocazie stelista, Radoi trimitind peste poarta de la patru metri. Jocul continua cu dominarea accentuata a militarilor, dinamovistii parind multumiti cu un egal in Ghencea. Dar, aproape la fel ca si in derbiul Barcelona – Real din Liga Campionilor, cei care inscriu singurul gol al partidei sint oaspetii: Claudiu Niculescu pleaca intr-o cursa pe stinga, il face de ris pe fundasul Bogdan Nicolae inainte de a suta din marginea interioara a careului peste portarul Martin Tudor. Pina in final, stelistii ataca haotic, galeria militarilor ii aplauda pe adversarii din tribune, care striga "Demisia, demisia", iar la scandarea suporterilor ros-albastri "Piturca, lasa-ne!", "ciinii replica: "Piturca, nu-i lasa!" (Nic. G)

Comentarii