Doua sanse pentru Beijing

miercuri, 27 februarie 2008, 22:55
2 MIN
 Doua sanse pentru Beijing

Sperantele romanesti de a avea cit mai multi boxeri la Jocurile Olimpice din acest an, se reduc simtitor de la zi la zi, in cadrul primului turneul preolimpic de la Roseto degli

Abruzzi (Italia). Daca unul dintre cei mai promitatori pugilisti romani, semigreul Constantin Bejenaru, a cedat prin abandon dictat de arbitru in fata germanului Robert Woge chiar in primul rund, in galele de marti seara, au mai cazut doi boxeri din lotul Romaniei, care, odata cu plecarea lui Relu Auras la nationala Marocului, nu are nici un antrenor coordonator. Ce-i drept, pe hirtie nici Auras nu era, dupa decizia aiuritoare a COSR de a desfiinta lotul olimpic de box, dupa ispravile celor trei cucuieti care au speriat Chicago. Au fost cinci centre teritoriale, cu cinci responsabili de sector, dar Auras avea, oarecum, o autoritate de sef. Ce-i drept – si nu credem ca e intimplator – este faptul ca toti cei trei boxeri din capraria bacauana a lui Auras (Zarif, Ciobanu si Bejenaru) au facut cale intoarsa. In galele de marti seara, Iulius Poczo (51 kg), a cedat in fata lui Mohammed Nassir, britanic get-beget din Wales, cu o decizie de 9-19, in timp ce Vasile Sandu (57 kg) a pierdut cu o decizie un pic mai blinda, 14-22 la polonezul Michal Chudecki.

Asa ca, la ora sferturilor, ne-am  prezentat cu trei boxeri din noua, toti boxind in galele de ieri. Primul dintre ei este speranta nr. 1 in operatiunea salvarii onoarei, Ionut Gheorghe. Constanteanul a inceput turneul cu o victorie in optimi (decizie 18-12) in fata polonezului Mariusz Koperski si ieri, in gala nocturna, a boxat cu germanul Martin Dressen, un pugilist periculos, care a trecut de ucraineanul Mikola Semeniaha cu o decizie strinsa (14-12). Pe partea de tablou a lui Ionut s-a inregistrat o mare surpriza, sirbul Milan Piperski dispunind inainte de limita de puternicul azer Emil Maharramov. Piperski a boxat aseara cu irlandezul John Nevin.

Tot ieri, Mihai Niculescu (54 kg) a abandonat in rundul trei al intilnirii cu experimentatul ucrainean Maksim Tretiak, insa  Georgian Popescu (60 kg) l-a invins cu o decizie de 21-16 pe bulgarul  Ognian Kolev. Boxerul roman il va intilni, in semifinale pe ungurul Miklos Varga, care a trecut cu 39-22 de irlandezul Ross Hickey. In cealalta semifinala se vor confrunta azerul Roman Amalov si ucraineanul Oleksandr Kliuciko, invingatorul avind cale libera spre Beijing.

Ultima ora

Aseara, tirziu, Ionut Gheorghe a trecut (23-13) de Martin Dressen si va juca meciul decisiv pentru calificarea la JO, cu irlandezul John Nevin. Semifinalele in care vor evolua Ionut si Georgian se vor disputa astazi, de la ora 15,00.

Comentarii