Drutca, pe picior de plecare

miercuri, 21 iulie 1999, 23:00
2 MIN
 Drutca, pe picior de plecare

Scandalul aparut in legatura cu banii cu care Poli a fost de acord sa-i primeasca de la Rapid in contul celor 25 de procente din vinzarea jucatorului la Cesena a inceput sa agite serios apele. Desi mult prea tirziu, ieri, in sedinta Consiliului de Administratie a SC Iasi XXI s-a hotarit reinfiintarea unui Consiliu de Asociere intre societate si clubul de fotbal. Acest consiliu este format din 7 membri (Romeo Olteanu, Leonida Antohi, contabilele de la SC Iasi XXI si club, consilierii municipali Virgil Toma si Vasile Munteanu, consilierul judetean Adrian Girlea, ultimii trei membri si in CA al SC Iasi XXI) si va superviza toate cheltuielile de la club, precum si vinzarea sau cumpararea de jucatori. In acest organism, daca vor accepta vor fi cooptati si Mihai Alexa si prorectorul UTI, Nicolae Badea. Pe ordinea de zi a acestui Consiliu, care se va reuni vineri pentru prima data, este trecuta la numarul 1 demiterea presedintelui Drutca, care este acuzat de incompetenta.
Legat de cazul Pancu, s-a aflat ieri ca si-au pus semnatura pe actul prin care FCM Poli renunta la alte pretentii daca primeste 80.500 $ de la Rapid intr-o singura transa presedintele Drutca, directorul tehnic Leonida Antohi si antrenorul secund Marian Moldovan, la aceasta decizie fiind consultat si intreg lotul de jucatori. In plus, in negociere se pare ca a intrat si fostul presedinte al CA, Mihail Vlasov. Iata citeva reactii ale unor persoane care, vrind, nevrind isi impletesc destinul de Poli.
Romeo Olteanu (manager SC Iasi XXI): "Mai intii vreau sa precizez ca am fost de acord cu vinzarea lui Bordeanu pentru minim 35.000 $, pentru ca domnul Vlasov a spus ca-l vinde cu oricit daca nu-si recupereaza cei 21 000 de dolari cu care a imprumutat clubul. Nu inteleg, insa, de ce nu s-a tinut cont si de faptul ca am cerut minim 30% dintr-un eventual transfer ulterior si de ce s-a acceptat doar 10%. Legat de cazul Pancu, am spus un nu hotarit acestei variante, asa ca cei care au semnat asa ceva vor raspunde in cazul in care controlul de la Curtea de Conturi care va fi in curind la club va gasi nereguli".
Leonida Antohi (director tehnic): "Eu am spus ca Bordeanu valoreaza circa 80.000 de dolari. Referitor la cazul Pancu am fost de acord cu primirea a 80.000 de dolari intr-o singura transa atunci cind ni s-a comunicat ca Rapidul a incasat 600 000 de dolari, desi ar fi putut sa ne dea 125.000 de dolari in trei ani. Asa, cu toti banii odata, depusi in banca si umblindu-se numai la dobinzi, putem tine echipa in liga a doua, pentru ca altfel nu ne mai descurcam". (Ovidiu MINEA)

Comentarii