Ecuatia campionatului, aproape rezolvata

duminică, 16 mai 1999, 23:00
2 MIN
 Ecuatia campionatului, aproape rezolvata

Dupa cum spuneam in avancronica etapei a XXX-a a Diviziei A de fotbal, aceasta etapa poate clarifica totul (sau aproape totul) in privinta rezultatelor finale ale editiei, dupa cum poate incilci si mai rau itele. Ei bine, a avut cistig de cauza prima varianta, cu patru etape inainte de final stiindu-se aproape cu precizie cine este campioana, cine retrogradeaza si cine ne va reprezenta in Cupa UEFA. Fireste, mai exista posibilitati de surpriza, dar ele sint greu de imaginat.
Dupa ce, la un moment dat avusese titlul pe jumatate in miini, "ciinii rosii" ai lui Cornel Dinu au intrat intr-o pasa neagra de neimaginat. Simbata, scenariul a continuat, Dinamo nereusind nici de data aceasta sa treaca de Steaua. Remiza inregistrata dupa un meci destul de modest mai aduce un minus de doua puncte la adevar pentru Lupescu & Co. Dincolo, in Cotroceni, Rapid, ajutata si de o nepermisa eroare de arbitraj a lui C. Zota a invins Nationalul cu 3-1 si s-a distantat la patru puncte distanta, atit in clasamentul normal cit si la "adevar". Aceasta inseamna ca Rapid isi poate permite sa piarda trei puncte din patru meciuri (cu Olimpia si Craiova – acasa, cu Astra si "U" Cluj – in deplasare) fara a-si periclita cel de-al doilea titlu de campioana din istorie. Cam greu de crezut…Cvasicertitudinea victorie finale a Rapidului face caduca lupta pentru locul III. Intr-adevar, cu Rapid campioana finalista a Cupei Romaniei, Steaua si-a asigurat locul in Cupa UEFA indiferent de rezultatul finalei Cupei. In aceste conditii, cea de-a doua reprezentanta de clasament a Romaniei in aceasta competitie europeana este, evident, Dinamo, ambitiile Bacaului, Nationalului, Argesului si Galatiului fiind trecute la index fara vointa lor.
Derbiul de la Suceava dintre NC Foresta si CSM Resita s-a incheiat la egalitate (0-0), un scor care atirna enorm de greu de gitul echipei sponsorizate de Hutu. Diferenta s-a facut de doua puncte in favoarea resitenilor, care mai au de insfacat trei puncte aproape sigure de la Satu Mare. Sigur ca, in favoarea sucevenilor, mai pledeaza speranta unui esec al Resitei pe teren propriu cu FC National, dar chiar si in acestei conditii, Forestei ii trebuie ceva puncte de pe terenurile Petrolului sau Stelei.
Chiar si Dinamo mai poate spera. O recrudescenta a orgoliului craiovean in Giulesti (intocmai ca pe Dinamo), plus un punct smuls de Astra, ar readuce ciinii la un pas de osul cel mare. Acestea sint, insa, supozitii teoretice, care, in caz de realizare ar relansa si lupta pentru locul III.
Si totusi, va mai amintiti cum anul trecut, pe vremea asta, retrogradata Sportul Studentesc a fost la un pas de a deposeda pe Steaua de titlu? (Nic. GRECU)

Comentarii