Egal de moral sub Timpa

luni, 26 aprilie 1999, 23:00
2 MIN
 Egal de moral sub Timpa

In ciuda situatiei dramatice prin care trece, FC Municipal Iasi a reusit simbata sa produca o reala semi-surpriza, incheind la egalitate meciul disputat in fata liderului de necontestat al seriei, FC Brasov, care a pierdut astfel primele puncte pe teren propriu in acest campionat. Coroborat cu acel 2-0 din tur (singura infringere a brasovenilor in prima parte a campionatului) se poate spune ca duelul direct dintre cele doua echipe, care la inceputul campionatului erau privite ca marile favorite ale luptei pentru promovare, a fost transat clar in favoarea echipei iesene care a gasit sprayul potrivit pentru contracararea muscaturilor "Tintarului" (Cornel Talnar) care conduce banca tehnica a "galben-negrilor".
In ceea ce priveste evolutia iesenilor, directorul tehnic Leonida Antohi a apreciat ca a fost una dintre cele mai reusite evolutii ale "alb-albastrilor", jucatorii ieseni jucind in primul rind pentru orgoliul lor de fotbalisti in ideea demonstrarii ca doar lipsa unei sustineri financiare pe masura obiectivului a condus la ratarea promovarii. De altfel, Leonida Antohi a spus ca in afara lui Cimpeanu si Petrache, care au fost cei mai buni jucatori ieseni, rutinatii Matinca si Puscas au lasat o impresie foarte buna. Rezultatul este si mai merituos daca tinem cont de improvizatiile pe care antrenorii Mihai Danila si Marian Moldovan au fost siliti sa le faca datorita sporirii numarului de jucatori indisponibili. Astfel, saptamina trecuta in grupa accidentatilor mai vechi, Urdaru si Cotan, a intrat Manole, pentru ca in noaptea dinaintea partidei Paraschiv sa devina si el indisponibil datorita unei infectii. Fara patru piese importante, Poli a fost silita sa joace cu juniorul Onofras fundas dreapta, Gavrilescu fiind trecut la marcaj (jocul ambilor multumindu-l pe Leonida Antohi), iar Corjan a fost utilizat mijlocas dreapta. In ciuda problemelor financiare cu care se confrunta clubul, presedintele Vasile Drutca a promis jucatorilor ca pentru egalul de la Brasov vor fi recompensati cu cite 75 $ fiecare, adica jumatate din prima obisnuita de victorie.
Acest egal se vrea a fi si un imbold pentru oamenii care se zvonesc ca ar putea veni in jurul echipei-fanion a Iasului, miercuri atunci cind, incepind cu ora 17.00, la Casa Bolta Rece este convocata Adunarea Generala a clubului. (Ovidiu MINEA)

Comentarii