Era sa-i batem!

duminică, 07 mai 2006, 22:24
4 MIN
 Era sa-i batem!

Sportul: Stancioiu – Stancu, Ratiu, Secareanu, Cistean (’77 – Patriche) – T. Balan, Ferfelea (’50 – Nae), C. Lazar, Varga – Mazilu, Curelea (’74 – Cruceru).
Poli: Branet – Toma, Bernard, Onut, Bordeanu – Iurisniti (’79 – Palimaru) – Onofras, Gavatorta, Rednic, Miclea (’43 – Mitruc; ’85 – Dianu) – Cernoch.
Arbitri: Orlando Trandu – Cornel Avram,Sorin Caia.
Cartonase galbene: Cistean, Ratiu / Gavatorta, Toma, Cernoch. Onofras
0-1, min. 39: Onofras scapa pe partea dreapta, este agatat in careu de Srancioiu si Trandu acorda penalty, transformat de Rednic.
1-1, min. 61: Mazilu, cu capul, din 4 metri, din centrarea lui Stancu.
2-1, min. 76: Cruceru suteaza prin surprindere de la 16 metri, sutul sau, deviat de Bernard, pacalindu-l pe Branet.
Cele doua gasti studentesti au inceput intr-un ritm iute meciul, ritm dictat de Sportul Studentesc, „minjii” din Regie fiind atrasi de mirajul titlului. Dar prima faza notabila s-a petrecut de-abia in min. 21, cind Mazilu a inscris, dupa o faza de toata frumusetea creata de Dacian Varga, dar golul a fost anulat de arbitru pentru joc periculos. Iasul a replicat imediat, printr-un sut al lui Onofras din 16 metri (’23), foarte periculos, ca si cel al lui Gavatorta, de peste doua minute. Momentele bune ale iesenilor sint taiate de jocul avintat al studentilor, care au ocazia sa inscrie in min. 36 (Curelea, scapat singur cu Branet) si Mazilu („cap” din 6 metri pe linga poarta). E rindul moldovenilor sa iasa la rampa, in ultimele minute ale reprizei, cind cursa lui Onofras genereaza deschiderea scorului, acelasi jucator avind cea mai mare ocazie in primul minut al prelungirilor, cind excelentul sau sut este deviat in corner.
Pauza aduce in teren o echipa bucuresteana mult mai proaspata. Elevii lui Gigi Multescu au impins jocul spre careul lui Branet, riscind totul. In min. 54, Onut a salvat de pe linia portii sutul lui Stancu, care a prefatat cu sapte minute egalarea lui Mazilu. De partea cealalta, desi Poli a avut mult spatiu la dispozitie, nu a reusit sa concretizeze nici unul dintre cele citeva contraatacuri incipiente, in superioritate numerica. Astfel incit tot Sportul se evidentiaza in atac, Curelea fiind un adevarat as al ratarilor, Branet respingind doua suturi periculoase ale acestuia. A trebuit sa intre Cruceru, pentru ca superioritatea gazdelor sa se materializeze, acesta speculind o gafa a lui Iurisniti. In aceste conditii, Poli a incercat sa forteze egalarea, dar n-a mai avut puterea necesara pentru a pune bete in roate sperantelor unei gasti care viseaza la Liga Campionilor.
„Mici si ai dracu'”
^ 8000 de spectatori au fost prezenti la meci, intre care si 20 de suporteri ieseni. Suporterii gazdelor au fost, insa, foarte duri cu iesenii. Ei au afisat un banner pe care scria „Sintem mici, dar ai dracu'” ^ Urit s-a comportat fostul sef al galeriei bucurestene, Ilie „Galerie” (finul lui Mircea Sandu!). Acesta, invitat la tribuna oficiala l-a injurat tot timpul pe antrenorul iesean Ionut Popa, folosind expresii de neimaginat prin vulgaritatea lor. Nu au lipsit, in tribune, acuzatii la adresa iesenilor, ca ar fi fost platiti de rivalele Sportului. In acelasi ton s-a comportat secundul gazdelor, fostul international Costel Pana, care a adresat si el cuvinte foarte urite la adresa iesenilor: „Si eu am mincat rahat cind eram mic, dar n-am avut norocul astora” – este una din mostrele cele mai nevinovate ^ Printre VIP-urile prezente in Regie, fratii Giovanni si Victor Becali (intr-un jeep Land Rover), in timp ce patronul studentilor, Vasile Siman s-a afisat cu un Mercedes CL 55. Alaturi de Becali, o puzderie de impresari de mai multe natii, in cautare de talente, dintre care s-a remarcat Antonio Simoes, fostul coleg al lui Eusebio la Benfica de aur ^ Au mai asistat la meci, Ioan Andone, veteranul Traian Tomescu si selectionerul Victor Piturca. ^ Acesta l-a felicitat pe Ionut Popa pentru jocul prestat: „Este mare lucru, Popica, sa inveti din esecuri”, a spus Piti ^ Faza cea mai nostima s-a petrecut in min. 69, la o cursa a lui Varga, lipit de tusa: Popa a sprintat paralel cu el. „Am vrut sa vad daca mai pot alerga ca in tinerete”, s-a justificat tehnicianul iesean. La prima aruncare de la margine de pe acea parte, Popa a dat mina cu fiul fostului fundas dreapta dinamovist, Janos Varga ^ Tot de-ale lui Popa: antrenorul Politehnicii a comentat intr-un stil original incidentele de la Bistrita: „M-am intilnit cu Iftimoaie la Iasi si i-am facut o schema de l-am speriat. Va dati seama ca nu ma pot speria eu de un geam” ^ Secundul Narcis Ciocirlan si antrenorul de portari Ioan Cimpeanu au privit cu nostalgie arena pe care au jucat, in cariera lor de fotbalisti ai Sportului ^
Antrenorii au cuvintul
Ionut Popa: „Sint surprins neplacut si am un gust amar vizavi de manifestarile unor suporteri bucuresteni impotriva noastra. Nici la tara nu pot fi terfelit in asemenea hal de unii spectatori. Nu am fost motivati nici de Rapid, nici de Steaua sau Dinamo, am dorit o victorie pe care sa i-o dedic fiicei mele, Medanira, care implineste astazi 23 de ani. Imi pare rau ca am pierdut un meci, in care am primit atit de usor doua goluri.”
Gigi Multescu: „Felicit adversarii cum s-au daruit, insa nu mi-au placut lectiile de teatru pe care se pare ca le-au luat: ei loveau, ei se tavaleau. De fapt, viata este un teatru. Am dominat total prima repriza, dar tusierul i-a dat un «beep» centralului, care s-a aiurit si ne-a anulat un gol”
Selectionerul Victor Piturca a avut cuvinte laudative la adresa celor doua echipe: „Mi-a placut foarte mult meciul, cu angajare totala si tensiune pina in final. Sportul s-a impus meritat”, a spus selectionerul care s-a aratat suparat pe Mirel Radoi pentru ca va rata turneul din SUA. In legatura cu aniversarea momentului Sevilla 1986, Piturca a raspuns unei intrebari astfel: „Nu am sarbatorit in Ghencea, pentru ca stadionul era in reparatii”.

Comentarii