Eugen Hutu este haituit

luni, 22 decembrie 1997, 00:00
3 MIN
 Eugen Hutu este haituit

Intreaga mass-media a reliefat in ultima saptamina o serie de aspecte referitoare la starea de spirit si mai ales la situatia financiara a clubului Foresta Falticeni, club condus de presedintele Eugen Hutu. In numarul de joi, "Sportul Romanesc" publica un amplu material, intitulat "Inainte de sarbatori, deranj mare la Foresta". "Pe zi ce trece, apele se involbureaza din ce in ce mai tare la Foresta. Se preconizeaza ca, din moment in moment, sa izbucneasca un <<razboi>> intre conducatori si jucatori. Motivul il constituie, bineinteles, banii pe care componentii lotului ii asteapta de ceva vreme, datoriile estimindu-se la cifre substantiale. Satui de atitea aminari si promisiuni nerespectate, elevii lui Marin Barbu par hotariti sa puna piciorul in prag, in cazul in care nu le vor fi satisfacute pretentiile si achitate drepturile restante, amenintind cu parasirea corabiei". Cotidianul amintit precizeaza ca, "facind o scurta analiza a celor care au de primit bani, am aflat ca sumele variaza intre 15 si 32 milioane de lei". Aceasta afirmatie este intarita si de cotidianul "ProSport", care, in numarul de vineri, titra: "Hutu isi poate pierde jucaria preferata. Cu primele neachitate de mult timp, fotbalistii de la Foresta Falticeni sint la capatul rabdarii. Dupa cuplul de antrenori Barbu – Margarit, cu un picior la Brasov, mai mult de jumatate dintre jucatori vor sa inceapa pregatirea de iarna la alte formatii".
Cele doua ziare bucurestene fac referiri si la "petrecerea cu iz de inmormintare" care a avut la restaurantul "Bulevard" din Bucuresti. "S-au achitat o parte din datorii, banii primiti de titulari (300 de dolari si 500.000 de lei), fiind, insa, departe de suma totala pe care o are de primit fiecare dintre fotbalisti (in jur de 25 milioane de lei numai primele, fara a mai aminti de ratele de contract). Rezervele au primit 7-800.000 de lei, Fannis si Beldiman refuzind mila patronului si aruncindu-i banii in fata".
Fotbalistii au fost indrumati spre casele lor, urmind ca sa fie "anuntati telefonic sa vina la club pentru a-si lua banii, iar cei din alte localitati si-i vor primi prin mandat postal". Numai ca fotbalistii s-au saturat de promisiuni si par hotariti sa nu se mai lase pacaliti. "De doi ani ne amageste cu banii trimisi prin mandat postal, dar nu am primit niciodata nimic. Si sintem siguri ca, si de data asta, va fi la fel". Interesant este si ultimatumul lui Marin Barbu, antrenorul principal al formatiei lui Eugen Hutu. "Tehnicianul Forestei asteapta 60 milioane de lei. Aflat, momentan, la Budapesta, Barbu i-a dat termen lui Hutu sa-si achite datoria pina la 20 decembrie, in caz contrar fiind hotarit sa paraseasca echipa". Se spera ca ajutorul sa vina din partea italienilor care-l curteaza pe Mihai Gurita, despre care directorul executiv Mircea Crainiciuc spune ca "este un jucator bun, asa ca nu vom accepta sa-l transferam la orice echipa de prin diviziile inferioare. Il vom ceda numai unei echipe ce activeaza macar in divizia secunda". O fi Gurita gura de oxigen a Forestei lui Eugen Hutu? (Nicolae MARGINEANU)

Comentarii