EuRomulus Miclea EuRomulus Miclea

duminică, 11 septembrie 2005, 23:00
3 MIN
 EuRomulus Miclea EuRomulus Miclea

Poli: Branet – Toma, Onut, Ilie, Bordeanu – Gavatorta – Miclea, Mitruc (’84 Ciobanu), Rednic, Ciubancan (’67 Onofras) – Pacurar (’57 Bilba). Antrenor: I. Popa.
Farul: Stanca – Farmache, Barbu, Schiopu, Pascovici (’55 V. Gheorghe) – Gurita, Todoran, Apostol, Florea – Cristocea (’80 Senin) – L. Mihai (’70 Moldovan). Antrenor: P. Grigoras.
Cartonase galbene: Ilie, Bilba.
Arbitri: Al. Tudor; Ed. Ungureanu, C. Fecioru.
Spectatori: 6500.
1-0, min. 32: Miclea, cu un sut din careu;
1-1, min. 51: Gurita, din careu, dupa ezitari in lant ale defensivei iesene;
2-1, min. 76: „diagonala” Bilba, reluare Miclea din apropierea coltului careului mic, lateral stinga;
3-1, min. 90^4: Miclea, scapat singur, a lobat peste Stanca.
Dupa un prim act in care doar citeva „un-doi”-uri frumoase ale oaspetilor si golul lui Miclea au facut ca jucatorii sa nu para drept clienti ai vreunei miute incinsa de amatori la iarba verde, intr-o dupa amiaza insorita, nebunia a coborit pe „Emil Alexandrescu”. Egalarea rapida, marca Gurita, dar si initiativa avuta in primul act, i-au facut pe oaspeti sa forteze victoria peste limita admisibila, dimensiunile spatiilor aparute in defensiva Farului crescind de la un moment la altul. A fost o adevarata mana cereasca pentru Poli, ai carei mijlocasi pareau pina atunci ca duceau apa cu ciurul cind era vorba de constructie. Pe „eurobenzile” constantene aparute, gazdele s-au descurcat excelent, contraatacurile ivite fiind duse in superioritate numerica in citeva rinduri. Daca mai amintim si ca Farul „desena” ca pe plajele din Mamaia, avem tabloul complet al unei reprize jucate pe contre, in care lovitura decisiva plutea ba la o poarta, ba la cealalta. Intr-un astfel de peisaj, elementul determinant a fost Miclea, jucator pe care Poli a fost la un pas sa-l piarda in vara cind ezita sa plateasca 50 000 $ Craiovei. Mijlocasul iesean a punctat decisiv in ultimul sfert de ora, executiile cu final fericit detonind o explozie de bucurie in rindul gazdelor, dar si priviri admirative din partea tristilor „brazilieni” de la malul Marii Negre.
Scandal in tribune
^ Una dintre cele doua galerii iesene l-a injurat pe vicepresedintele Sorin Boca, aflat foarte aproape de a fi numit presedinte, fanii cerind, inclusiv printr-un banner, ca directorul economic Neculai Ciulu sa devina seful executivului. Primarul Gheorghe Nichita a replicat dur („Nu galeria pune presedintele! Ma despart imediat de Ciulu daca alimenteaza luptele intestine!”) avind discutii in contradictoriu cu unul dintre capii fanilor, Cristi Cojocariu. Acesta a amenintat: „Vom ajunge mai rau ca la Craiova. Echipa e sustinuta din banii publici, asa ca avem si noi dreptul sa ne spunem parerea”. ^ Nichita, ce a fost inainte de meci in vestiar pentru a-i incuraja pe jucatori, a spus ca fostul presedinte, Marius Stan l-a sunat si i-a transmis ca trebuia sa plece el din Copou pentru ca echipa sa dea 3 goluri. Victoria de ieri este prima la o diferenta de doua goluri de la ultima promovare a Iasului in A! ^ P. Grigoras: „Am avut si ghinion, insa si Iasul a avut o evolutie foarte buna”. ^ I. Popa: „Am avut noroc si am demonstrat ca atunci cind sansa e de partea noastra si ne mobilizam putem sa ne batem cu orice echipa. (Glumind) Miclea, care si-a legitimat saptamina trecuta si piciorul sting va fi amendat, pentru ca nu s-a tinut de cuvint la ultima reusita, cind a spus ca trebuia sa dea «bara-gol»! Cred ca imi voi face un tablou cu ultimul lui gol”. (Ovidiu MINEA)

Comentarii