Examen pentru play-off

miercuri, 13 februarie 2008, 23:47
2 MIN
 Examen pentru play-off

Dupa ce anul trecut au incheiat sezonul pe un loc retrogradant si numai conjunctura favorabila i-au permis continuarea in Divizia A, se poate aprecia ca acum echipa ieseana de baschet feminin sta pe coordonate mult superioare.

Cum Politehnica-National are sanse care tind spre zero sa mai intre in hora retrogradarii pina la finalul sezonului, se poate vorbi de un alt tel, unul neatins inca de aceasta echipa de la infiintare: accederea in play-off. Desi atingerea acestui obiectiv sta in buna parte in rezultatele pe care echipa lui Gabi Mihailescu le va inregistra in etapele ramase de disputat, cheia calificarii ramine partida cu singurul adversar cu pretentii la locul opt din clasament, CSM Oradea, intilnire programata simbata, de la ora 11.00, la Sala Polivalenta.

Cu o victorie in plus in acest moment, oaspetele au avantajul ca au cistigat in tur la 15 puncte avans, diferenta pe care iesencele ar trebui s-o remonteze daca vor sa aiba cistig de cauza in situatia in care la final cele doua formatii ar termina la egalitate de puncte in clasament. Nu-i mai putin adevarat ca si un simplu succes simbata ar fi suficient pentru Politehnica-National daca oradencele nu fac vreo mare surpriza pe parcurs iar studentele reusesc sa mai smulga un succes peste norma pronosticata, cel mai probabil in confruntarea de pe teren propriu cu Sportul Studentesc Bucuresti de pe 8 martie.

Mergind totusi pe politica pasilor pasilor marunti, iesenii nu ascund ca vor sa traga tare pentru a anula avantajul adversarului inca din meciul direct, pentru a-si spori numarul sanselor la calificare. Pe de alta parte, gazdele se tem de forta adversarului, unul care a apelat la sprijin de peste Ocean pentru a-si indeplini obiectivele.

Dupa ce in toamna CSM a abordat campionatul cu trei americance, doua dintre ele au fost trimise acasa in noiembrie si finalul turului a fost abordat doar cu extrema Janelle Hughes. Din ianuarie insa, Oradea a completat efectivul si sub panouri joaca acum Rarrisha Brown, un pivot de 1.92 m si 24 de ani.

Cu cele doua prezente exotice in teren CSM n-a spart in retur tiparele unui parcurs normal cita vreme au cedat pe teren propriu (la 32 de puncte diferenta) disputa cu revelatia CSS-LMK Sf. Gheorghe, au pierdut apoi la Bucuresti cu Sportul Studentesc la 13 puncte diferenta si au invins saptamina trecuta pe teren propriu pe modesta Olimpia Bucuresti cu 40 de puncte avans

Comentarii