Examene de tip cui

vineri, 27 iulie 2007, 21:47
3 MIN
 Examene de tip cui

 Echipele romanesti Otelul Galati si Gloria Bistrita mai au un singur hop de trecut pentru a se alatura formatiilor CFR Cluj si Rapid pe tabloul Cupa UEFA. Insa acest hop este extrem de greu, intrucit victoriile obtinute in prima mansa a turului III din Cupa UEFA-Intertoto (2-1 in ambele cazuri) sint foarte subtiri, iar adversarele sint – s-o recunoastem cinstit si lautareste – superioare, in special in cazul Bistritei care da piept cu Atletico Madrid, chiar pe "Vicente Calderon".
Trabzonspor – Otelul Galati (ora 19,00): Turcii lui Ziya Dogan i-au tratat cu superioritate pe galateni si acestia s-au impus, pe stadionul de la malul Dunarii cu scorul de 2-1, ratind posibilitatea unei misiuni mai usoare la Trabzon, mai ales ca echipa oaspete a terminat meciul cu doi jucatori in minus. Absenta lui Cogdas si, mai ales, a virfului guineean Yattara va conta mult, dar patru jucatori de baza, Abdelaziz Ayman, Ersen Martin, Tayfur Cora si Erdinç Yavuz s-au refacut dupa accidentari si pot evolua in partida cu galatenii. Se pare ca antrenorul Dogan va uita recentul diferent cu vedeta olandeza Kiky Musampa si il va introduce in teren, in disperare de cauza.
In privinta galatenilor, antrenorul Petre Grigoras este convins ca un joc meschin, la 0-0, ofera Otelului sanse minime de calificare, astfel ca jucatorii vor incerca sa inscrie. Va fi, insa foarte greu, cunoscuta fiind agresivitatea turcilor pe teren propriu, incluzind si fanatismul suporterilor.  In privinta lotului, sint destule probleme: unele accidentari mai vechi (Brujan, Costin, Gado, portarul marocan Kouha), altele mai noi: fundasul Cirja a facut o contractura musculara si nu va fi luat la Trabzon, iar Sirghi si Szekely au facut, primul o contractura, al doilea o entorsa la glezna, dar spera sa fie refacuti pina la ora meciului. In ultimele zile, Otelul a transferat doi jucatori, fundasul camerunez Ngapounou si atacantul din Belarus, Beganski, dar acestia nu vor putea fi folositi, intrucit nu au fost trecuti la termen pe lista UEFA. Formatiile probabile:
Trabzon: Ahmet – Ferhat, Husseyin, Adnan, Celaleddin – Serhan, Musampa, Hasan, Gökdeniz – Ersen, Umut.
Otelul: Grybauskas – Sirghi, Nogo, Jelev, Semeghin – Szekely, Giurgiu, Paraschiv, Kim – Stan, Jula.
Atletico Madrid – Gloria Bistrita (ora 23,00). De la meciul tur, ambele echipe au ramas fara un jucator esential: Dorel Zaharia s-a transferat la Steaua, iar Martin Petrov la Manchester City. Diferentele sint mari si in privinta inlocuitorilor: in timp ce bistritenii l-au luat, pe postul lui Zaharia, pe Ionut Coman de la Forex Brasov, madrilenii l-au transferat pe celebrul Simão Sabrosa de la Benfica, dar nici unul, nici altul, nu au drept de joc pe "Calderon". Antrenorul Javier Aguirre va schimba cuplul de atacanti Mista-Raul Garcia, dezamagitori la Bistrita, cu uruguayanul Diego Forlan si marea speranta argentiniana Sergio Aguero, Jurado va lua locul lui Petrov in linia de mijloc, iar in aparare, brazilianul Eller va fi inlocuit de Pablo.  
In privinta bistritenilor, antrenorul Ovidiu Sabau acorda o mare atentie mijlocasului portughez Maniche, in opinia sa, cel mai periculos jucator al madrilenilor. O alta problema a "Motului" este inlocuirea lui Zaharia, solutiile la dispozitie fiind Bad si brazilianul Simão Cerqueira (19 ani, adus de la Baia Mare), dar cel mai probabil, Sabau va evolua cu un singur virf, Tilinca, aglomerind centrul terenului. Formatiile probabile:
Atletico: Franco – Seitaridis, Perea, Pablo, Antonio Lopez – Maxi Rodriguez, Maniche, Luccin, Jurado – Forlan, Aguero.
Gloria: Albut – Frasinescu, Abrudan, Sepsi, Rus – Damian, Nalati, Coroian, Dobre, Ragipovic – Tilinca.

Comentarii